Dunca, avertizat de judecătoarea Stuparu: „Funcționarii publici nu sunt șoferi de tir!”

gabriela stuparu (2)

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a eșuat în încercarea de a schimba organigrama instituției! Unele servicii sunt aproape nefuncționale, salariile se plătesc cu întârziere și chiar Romeo Dunca a cerut amânarea intrării în vigoare a modificărilor impuse de el!

Au fost dezbateri aprinse pe tema organigramei gândite de Romeo Dunca. I s-a atras atenția că lucrurile nu vor funcționa, dar cu toate acestea le-a impus consilierilor județeni PNL să ridice mâna în plen și să aprobe tot ceea ce el a gândit. A trecut un an de atunci și organigrama nouă nu e intrată în vigoare. A cerut asta chiar președintele CJ, care a recunoscut într-un final că riscă să producă efecte neplăcute. Unul dintre ele, lăsarea elevilor fără fructe, corn și lapte. „Din dorința sa de a schimba absolut tot din vechea gardă, a venit cu personaje noi, n-a mai ținut cont de absolut nimic. A vrut pur și simplu să schimbe, să refacă organigrama, dar nici acum ea nu funcționează așa cum ar trebui. Eu i-am atras atenția să nu facă această greșeală și să aplice Codul Administrativ cu privire la funcționarii publici pentru că aceștia nu sunt șoferi de tir. Iată că se confruntă cu niște procese, cu structuri decimate, cu o organigramă de nu mai știi care pe unde e și ce atribuții exercită, salariați care nu și-au încasat banii! Am înțeles că la Direcția de Drumuri avea drept de semnătură doamna Păulescu și că altcineva nu este. Mi se par lucruri făcute în pripă și fără pic de previziune. Nu poți să te apuci să restructurezi dacă nu ai în cap o imagine și o organigramă viitoare.”, a comentat situația din Consiliul Județean Gabriela Stuparu, fostul vicepreședinte al Tribunalului Caraș-Severin.

Consilierul județean PSD a subliniat eșecul total al președintelui Romeo Dunca în chestiunea organigramei amintind cum a ajuns să solicite chiar el prorogarea termenului pentru organigramă. „O abordare și o tactică greșită din punctul meu de vedere. În plus, la fiecare ședință de Consiliu Județean văd un haos total, mi se pare că uneori suntem la piață. Pe un teren de necunoaștere, nesiguranță, lucrurile nu se pot desfășura decât cam la nivelul acesta. Îmi pare rău să constat că așa se desfășoară lucrurile. Dânsului îi lipsește comunicarea, iar dacă o face, o face într-un mod defectuos. Am audiat tot felul de martori funcționari publici în calitate de judecător, dar nu mi-a fost dat să aud că abia au așteptat pe cineva de la DNA sau DIICOT. Dacă oamenii ajung să afirme astfel de lucruri, probabil că atmosfera din Consiliul Județean nu este tocmai una plăcută. Oamenii sigur au sesizat că lucrurile nu merg pe direcția bună și că încearcă să fie dirijate de anumite personaje într-o anumită direcție.”, a mai afirmat social-democrata.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Romeo Dunca a greșit și atunci când și-a ales oamenii cu care să dezvolte Caraș-Severinul, spune Gabriela Stuparu: „Avea posibilitatea să se documenteze cu privire la personajele de care s-a înconjurat. Putea să facă o selecție așa cum ar fi trebuit. Se vede rezultatul selecției, se vede rezultatul și în activitatea Consiliului. Oamenii de calitate și profesioniștii au plecat de bunăvoie din compartimente cheie. Se funcționează pe avarie, iar starea de nemulțumire pare că s-a generalizat în rândul funcționarilor din instituție!”.

 

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/