Dunca a pus diagnosticul corect pe Spitalul Județean, dar a identificat greșit cauza bolii care îl ține în perfuzii!

Noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin a pus datoriile din ultima vreme ale celei mai mari unități spitalicești din județ pe seama managementului neinspirat al lui Silviu Hurduzeu, însă motivele pentru care situația e dramatică sunt cu totul altele!

Silviu Hurduzeu a desființat afirmațiile lui Romeo Dunca potrivit cărora datoriile de 20 de milioane de lei ale Spitalului Județean de Urgență Reșița sunt și consecința „dezinteresului, hoției și incompetenței puse în actul de conducere de fostul șef și de cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean”. „Îi recomand să ceară datele, să vadă ce datorii a avut spitalul când l-am preluat eu, să vadă și cine a condus spitalul. În cea mai mare parte a acestui an, spitalul a fost în subordinea Ministerului Sănătății și nu am primit niciun ban de la Ministerul Sănătății”, i-a transmis Hurduzeu lui Dunca.

Fostul președinte CJ amintește de datoriile istorice ale spitalului din momentul în care el a preluat mandatul, dar și de banii obținuți de la Guvernul PSD pentru reducerea cheltuielilor care periclitau activitatea la Județeanul din Reșița. „Îl rog să ceară la Direcția Economică situația cu banii care au venit de la Guvernul României în timp ce era condus de PSD și să se uite la sfârșitul anului 2018. Spitalul a primit atunci 4 milioane de lei. Să se uite și după aceea să vorbească! Cine a condus în cea mai mare parte a timpului Spitalul Județean și cu ce datorii a fost preluat Spitalul Județean la începerea mandatului?! Sigur că în acest an datoriile au crescut și din cauza pandemiei!”, a mai spus Silviu Hurduzeu, iritat de atacul lui Romeo Dunca.

leader board 728 x 90 px