Dunca a construit ilegal într-o arie protejată, dar le impune reguli de urbanism altora!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin e obligat printr-o sentință judecătorească definitivă să demoleze ceea ce a construit cu maxim tupeu, ilegal, în vârf de munte, dar legea nu e valabilă și pentru milionari ca el! Pentru alții, da!

Romeo Dunca, Nelu Popa, primarii cărășeni din zonele cu potențial turistic și arhitecții-șefi ai Consiliului Județean și Primăriei Văliug au vizitat ieri stațiunea Straja pentru a vedea cu toții cât de haotic au construit alții în zone montane. Și au avut ce învăța, pentru că, într-adevăr, cam toți cei care s-au grăbit să dezvolte zonele cu potențial turistic au făcut-o fără prea mult cap. Vizita la Straja a fost astfel una inspirată, numai că despre ea s-a găsit cine să vorbească. Romeo Dunca! Tocmai cel care a construit sfidând legea și pe toți ceilalți într-o arie protejată de pe Muntele Mic cere acum reguli stricte de urbanism. Chiar e îndreptățit să facă asta!

„Județul Caraș-Severin, la categoria turism, a rămas mult în urmă. La cum s-au dezvoltat stațiunile montane din jurul nostru, parca nici nu e păcat. Straja, Rânca, Parâng arată jalnic din punct de vedere urbanistic. Toți cei de care depinde edificarea de construcții noi în stațiunile montane din județul nostru au fost aduși de mine și de Nelu la Straja să înțeleagă ce nu trebuie să facem atunci când oameni cu bani decid să investească în turism. A edifica frumos sau groaznic, aproape tot atâta costă.”, a spus Romeo Dunca la întoarcerea de la Straja.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Cu o sentință judecătorească definitivă de demolare a construcției ridicate total ilegal pe care refuză să o pună în practică de mai bine de un an, în ciuda garanțiilor date cărășenilor că va respecta legea, Romeo Dunca cere acum „reglementări urbanistice serioase” pentru Clisura Dunării, Muntele Mic, Nedeia, Semenic, Văliug sau Băile Herculane. „E singura șansă pentru a păstra frumos ce avem și a produce infrastructura de bun gust care poate atrage turistul zeci de ani de azi încolo. Avem nevoie de regulamente urbanistice stricte și în ton cu potențialul natural pe care arhitectul-șef a județului, doamna Luminița Munteanu, le va propune edililor implicați. La Zăvoi și la Muntele Mic le avem din 2008. Să speram că de azi vor fi scoase la lumină, vor fi studiate și se va ține cont de ele!”, a adăugat președintele Consiliului Județean.

De undeva din vârful muntelui, de pe terasa unei cabane pe care ai ridicat-o fără autorizație de construire, să dai lecții și chiar să impui reguli de urbanism pentru alții?! N-o fi cam mult?!

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/