Dunca a băgat Aquacaraș într-un mare rahat! Lucrări ilegale pentru spălarea imaginii președintelui CJ!

dunca aquacaras

Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – ANRSC a confirmat că operarea bacului peste Dunăre și deszăpezirea drumurilor județene din Caraș-Severin sunt făcute de Aquacaraș SA cu încălcarea legii! Afacerea este opera președintelui Romeo Dunca!

Aflat într-o mare criză de imagine după performanțele foarte slabe din prima parte a mandatului, Romeo Dunca a încercat să se agațe de orice și de oricine îl poate ajuta să-i păcălească încă o dată pe cărășeni. Din postura de șef al CJ, care e acționarul majoritar al Aquacaraș, Dunca l-a forțat pe directorul societății de apă și canal, Gheorghe Filipescu, să-i arunce colacul de salvare. Filipescu, care redresase societatea aflată la un moment dat în pragul falimentului, n-a avut încotro. A salvat mai întâi bacul de la Moldova Nouă, apoi s-a apucat de deszăpezit și toaletat drumuri județene. Asta, deși obiectul de activitate al Aquacaraș e cu totul altul, iar problemele la rețelele de apă și canalizare nu sunt nici puține, nici ușor de rezolvat. În plus, din operarea bacului și deszăpezirea drumurilor, Aquacaraș nu se alegea cu vreun profit, presta aceste servicii doar pentru a-i face viața mai ușoară lui Romeo Dunca și a-i da posibilitatea acestuia să puncteze electoral.

Și când a repus bacul pe apă, și când a deszăpezit low cost, dar mai ales atunci când a semnat pentru investiții în valoare de 1 miliard de lei, Filipescu a stat în umbră. În față a ieșit Romeo Dunca, încercând să adune laurii, deși meritele aparțineau de fiecare dată altcuiva. Grav este însă altceva. Toate astea s-au făcut cu încălcarea legii și consecințe extrem de periculoase. În primul rând, Aquacaraș riscă să-și piardă licența de funcționare! În al doilea rând, să rămână în curte cu o mulțime de utilaje achiziționate pentru deszăpezire și alte servicii ce n-au nicio legătură cu obiectul său de activitate, precum și cu oameni pe care i-a angajat pentru a presta aceste servicii găsite de ANRSC în afara legii. Gheorghe Filipescu trebuie acum s-o mai scoată o dată din rahat. Și, cel mai probabil, o va face. Dacă nu cumva îi mai trece ceva prin cap președintelui Dunca.

„Aquacaraș SA prestează «servicii de operare a bacului de trecere tip catamaran Baziaș 4 și a pontonului Baziaș 3, pe sectorul Moldova Nouă – Usije», respectiv «servicii de deszăpezire drumurile județene din județul Caraș-Severin – lot 3 – Zona Reșița», care nu reprezintă activități din sfera furnizării/prestării serviciului de alimentare cu apă și de canalizare destinate satisfacerii nevoilor utilizatorilor de pe raza de competență a unităților administrativ teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Acvabanat, încălcând astfel prevederile art.22 alin. (2), litera b) din Legea nr.241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare.”, a scris negru pe alb echipa de control a ANRSC.

Sunt lucruri despre care Romeo Dunca a fost avertizat în repetate rânduri, chiar în ședințele de plen ale Consiliului Județean Caraș-Severin. N-a ținut cont de nimeni, a dat asigurări că totul e legal. Ce măsuri a dispus ANRSC după controlul făcut la Reșița? „Aquacaraș va înceta prestarea oricăror activități care nu fac obiectul serviciului de alimentare cu apă și de canalizare delegat de către ADI Acvabanat, respectiv a «serviciilor de operare a bacului de trecere tip catamaran Baziaș 4 și a pontonului Baziaș 3, pe sectorul Moldova Nouă – Usije», și a «serviciilor de deszăpezire drumurile județene din județul Caraș-Severin – lot 3 – Zona Reșița», va respecta reglementările specifice serviciilor comunitare de utilități publice, sub sancțiunea retragerii licenței eliberate de ANRSC”!

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Gheorghe Filipescu a făcut cât s-a putut. A salvat situația pentru o vreme, în special a bacului de la Dunăre, care ar fi putut obliga Consiliul Județean la returnarea câtorva milioane de euro. I-a spălat totodată cât de cât și imaginea președintelui Dunca. Acum tot ce poate este să se ocupe de apă și canalizare. „Ni s-a cerut sprijin într-un moment dificil, am încercat să ajutăm județul. Am primit asigurări că e totul în regulă, am avut aprobările necesare… Un om «de bine» de aici din județ a făcut o reclamație și acum suntem obligați să ne oprim. Asta nu e societatea mea, e a județului! Era acel risc major legat de bac, să se returneze 2,5 milioane de euro, noi am răspuns solicitării Consiliului Județean, am înțeles problema și am vrut doar să ajutăm. Am făcut-o atât timp cât s-a putut.”, a explicat Gheorghe Filipescu pentru expressdebanat.ro.

Ce are de spus președintele Consiliului Județean Caraș-Severin după ce a comis-o încă o dată? „Renunțăm la servicii. Am primit o dispensă pentru bac, patru luni și asta este. Pentru deszăpezire au fost angajați doar câțiva oameni, temporar, care nu mai sunt angajați. Utilajele o să le vândă, că oricum le-o cumpărat foarte ieftin. O să le vândă în câștig. Asta este! Nu e nicio problemă. Am primit măsură să renunțăm la serviciile astea. O să facem probabil o altă licitație pentru bac, ce să facem? Patru luni putem lucra. O să vedem ce facem după asta.”, a încercat Romeo Dunca să potolească valurile.

Caraș-Severinul nu are cum să se dezvolte așa, cu amatorism, cu tot felul de încercări ce se dovedesc mai de fiecare dată în afara legii, cu „o să vedem ce-o să facem”!

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/