Dunărea şi infrastructura revigorează turismul în comuna Pojejena

Comuna condusă de primarul Mira Radovancovici s-a putut mândri în 2019 că a sădit semințele roditoare atât pentru dezvoltarea economică a UAT-ului, cât şi pentru revigorarea situației pe partea de turism. 

Unul dintre impedimentele înlăturate din calea progresului comunei din Clisura Dunării se referă la infrastructura dezastruoasă. Ei bine, odată cu reabilitarea tronsonului DN 57A (cei 21,5 km care leagă comuna Pojejena de Socol), primul pas spre bunul mers al lucrurilor în comunitate a fost deja înfăptuit, beneficiile acestui proiect răsfrângându-se astfel nu doar asupra oamenilor locului, ci și asupra turiștilor dornici să evadeze din monotonia aglomerației urbane pentru a petrece câteva zile de liniște aproape de natură.

„Intervențiile din infrastructură au fost extrem de benefice, în primul rând, pentru locuitorii celor două comune: Socol și Pojejena, întrucât oamenii circulă zilnic pe acest drum. În al doilea rând, de infrastructura rutieră depinde prezența turiștilor în zonă. Mulți dintre cei care veneau, în urmă cu doi, trei ani, se plângeau de faptul că abia se putea circula pe acest drum, o problemă despre care astăzi putem afirma că a devenit istorie.”, a subliniat, pentru expressdebanat.ro, edilul-șef Radovancovici.

Un alt punct forte care va aduce beneficii tuturor localităților Clisurii Dunării și nu numai se referă la punctul vamal de trecere a frontierei cu Serbia, ocazie prin intermediul căreia vizitatorii nu se vor limita să cunoască strict împrejurimile locului de cazare, obiectivele turistice ale celor două maluri ale Dunării (românesc și sârbesc) având la rândul lor povești captivante care merită împărtășite.

„Anul trecut, deși pe raza comunei funcționează doar o singură pensiune, numărul vizitatorilor care ne-au călcat pragul a fost cuprins între 150.000-200.000. Dincolo de pescuitul sportiv, turiștii au posibilitatea să viziteze mănăstirile de pe raza comunei Socol, acum, mai nou, pot efectua plimbări cu bacul spre Serbia, la Veliko Gradiste, pot vizita Lacurile de Argint. De cele mai multe ori, aceștia părăseau locul de cazare dimineața pentru a se plimba pe Clisura Dunării, pentru a vizita Capul lui Decebal, Cascada Bigăr și se întorceau seara. Drumul îi ajută de asemenea foarte mult. Ei se cazează aici, dar vizitează tot ce este de vizitat în județ, lucru care creează și un echilibru, evitând astfel concurența neloială.”, a mai punctat șeful administrației publice locale din Pojejena, Mira Radovancovici.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/