Dunărea devine obiectiv strategic pentru Moldova Nouă

„Când am candidat la funcția de primar al orașului Moldova Nouă, am considerat că șansa orașului este Dunărea”. Adrian Torma mai spune că Dunărea a existat dintotdeauna, însă nimeni nu a profitat de acest aspect, care ar fi putut aduce investiții în zona orașului Moldova Nouă.

Primarul Adrian Torma arată spre vecinii noștri din Serbia, care au întocmit proiecte transfrontaliere pentru strategia de dezvoltare a localităților din zona fluviului, pe când ani de zile administrația locală din Moldova Nouă nu a făcut absolut nimic în această direcţie. „Au fost proiecte europene, însă nu au intrat în sfera lor de interes, pentru că e mult mai ușor să devalizezi bugetul local decât să construiești proiecte”, declară cu subînţeles edilul-şef.

„Noi avem cea mai frumoasă zonă pe unde curge Dunărea prin România, Clisura Dunării este deja celebră pentru străini, darmite pentru români. Cred că avem de oferit de la Berzasca, cu acel golfuleț extraordinar de frumos, la Sichevița, cu morile de apă și stânele de oi, la Coronini domnul primar PSD face treabă extraordinară prin reconstrucția Cetății, la Moldova Nouă avem Ostrovul și purtăm discuții pentru Parcul Natural. Sunt atât de multe atracții turistice, zona Pojejena, Socol, Delta Nerei, Gârnic, doar să-ți dorești să faci ceva”, spune Adrian Torma.

Primarul orașului vorbește și despre proiectul Ostrovului, care promitea cartier de vacanțe pe vremea ministrului Miron Mitrea. „Ostrovul a fost o încercare care a părut pentru marele public interesantă, dar nu a fost sustenabilă. Iarăși un grup de interese, care a împărțit Ostrovul în parcele de 500 de metri pătraţi, fără să rezolve problema vechilor proprietari. În prezent, după extrasul de carte funciară, este proprietatea Primăriei, dar moral noi știm că a fost proprietatea vecinilor noștri sârbi, care nu au primit niciun ban despăgubire și nu putem uita acest lucru. Cele mai mari frumuseți ale zonei sunt caii sălbatici și lacurile interioare. Şi, pentru că avem o clădire acolo, am discutat cu cei de la Rezervația Parcurilor Naturale și sunt de acord să ne dea aviz pentru reabilitarea imobilului. Ne dorim, de asemenea, să putem accesa fonduri europene pe un proiect transfrontalier pentru dezvoltarea turismului. Îmi doresc ca la Ostrov să avem un ponton, pentru că deja avem o infrastructură creată”, a declarat primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma.