Dumitru Rujan: „Guvernul interimar PNL găsește soluții pentru problemele românilor”

pnl rujan citu
banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Deputatul Dumitru Rujan vorbește despre sprijinul pe care Guvernul PNL îl oferă românilor în prag de iarnă. Se vor aloca fonduri pentru plata unei părți a subvenției de la gigacalorie din bugetul de stat.

Administrațiile locale vor primi din bugetul de stat bani pentru a acoperi o parte din subvenția la gigacalorie. Fondurile vor fi alocate în această săptămână, spune deputatul Dumitru Rujan.

„În ciuda situației politice dificile, guvernul interimar PNL găsește soluții pentru problemele românilor. Guvernul sprijină administrațiile locale, astfel că premierul și ministrul de Finanțe au avut luni o discuție cu Asociația Municipiilor și au agreat că o parte din subvenția de la gigacalorie va fi plătită din banii de la bugetul de stat, mai exact din Fondul de rezervă.”, susține parlamentarul de Caraș-Severin. Acesta atrage însă atenția că soluția este una provizorie, doar pentru acest an, în condițiile în care este nevoie de un plan pe termen lung pentru ca această situație a subvenționării substanțiale a gigacaloriei din bugetul de stat să nu se mai repete, iar banii să poată fi direcționați spre investiții.

1000x100 casa brutarului

Guvernul a solicitat situația plăților fiecărei administrații. Ulterior, o parte din sume vor fi alocate din această săptămână. Alocarea se va face pentru plata gigacaloriei, nu pentru alte plăți restante sau amenzi.

expres banat 1000x100 (2)