Dumitru Rujan: „Am votat pentru susținerea afacerilor românești afectate în pandemie”

Guvernul sprijină firmele care au avut de suferit din cauza măsurilor dure impuse de pandemia de COVID-19. Parlamentarul cărășean Dumitru Rujan explică votul prin care 500 de milioane de euro vor fi împărțiți pentru aproape 80.000 de societăți din România.

Deputații au votat în unanimitate Proiectul de lege 135/2021 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 10/2021 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentaţie şi agenţii de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, precum şi privind unele măsuri fiscale.

„În total, 1,5 miliarde de euro ajung, sub formă de ajutor de stat, la firmele din domeniul HoReCa, turismului și organizării de evenimente sau alte activități comerciale suspendate. Prin votul meu și al colegilor deputați vor fi sprijiniți cu 500 de milioane de euro antreprenorii care au suferit pierderi de venituri în timpul pandemiei. Banii vor ajunge la aproape 80.000 de societăți la scurt timp după ce legea va fi promulgată de președintele României Klaus Iohannis”, transmite Dumitru Rujan.

Totodată, prim-ministrul Florin Cîțu a dat asigurări că platforma STS va fi gata la timp, după momentul în care va fi promulgată legea de preşedinte, pentru ca antreprenorii să nu întâmpine probleme.