Dumitru Matei povestește de ce a plecat de la PSD la ALDE. „De acum să-mi spui domnul președinte!“

Dumitru Matei a plecat acum mai bine de un an din PSD Caransebeș din postura de lider al seniorilor, acuzând organizația locală că nu a știut să aprecieze munca pensionarilor. La scurt timp, a ales să se înscrie în ALDE, înființând organizația locală a acestui partid.

„Am plecat din PSD după ce am reușit din postura de președinte la seniori și vicepreședinte al Organizației PSD Caransebeș să creștem numărul consilierilor locali de la doi și jumătate la 9“, ne-a menționat Dumitru Matei.

„Am tot solicitat ca parlamentarii PSD cât și consilierii județeni și locali să încerce să facă ceva pentru amărâții de pensionari care au pensii sub 1500 de lei, să le acorde de sărbători, de Paște și de Crăciun un ajutor social, dar am fost acuzat că am gura prea mare și mi s-a transmis să nu mai ridic problema pensionarilor când vin la ședințe. Eu, însă, nu m-am dus să aplaud pe nimeni, parlamentarii PSD au ascultat și au plecat, însă nici nu au rezolvat ceva. Mi-am depus demisia și cu mine au mai plecat cel puțin 10 pensionari de la PSD, care s-au înscris cu mine în ALDE”, ne-a declarat președintele organizației din Caransebeș.

Acesta spune că niciodată nu a cerut și nu va cere nimic pentru el personal, ci doar pentru cetățeni, iar dacă în rândul ALDE va simți că nu se regăsește, va părăsi corabia.
„Când a venit domnul Iova după Damian, după ce i-am făcut lui campanie în cel mai mare cartier, Pipirig, i-am spus la Bebe Iova să nu vină cu Mocioalcă, că este curent împotriva lui Mocioalcă. Așa a făcut, apoi, la un moment dat, după alegeri, avea să-mi spună: «Să-mi spui de acum domnul Iova sau domnul președinte!». Am zis atunci ce mjloc de comunicare să ai la PSD?! Sau ce solicitări să mai fac eu la asemenea oameni, din moment ce ei au refuzat să mai asculte doleanțele organizației de seniori”, a menționat Dumitru Matei. Acesta a mai spus că vrea să folosească experiența lui de viață pentru a încerca să facă ceva nu numai pentru cartierul lui (Pipirig), ci pentru toți cetățenii.