Dublă victorie cu Rapid, în finala mică! CSM Lugoj, la un pas de a urca pe podiumul Diviziei A1 la volei

csm lugoj
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Echipa-fanion a orașului de pe Timiș, CSM Lugoj, este pe cale să încheie un sezon competițional 2022-2023 extrem de solicitant, cu o nouă premieră și anume ocuparea locului trei în clasamentul Diviziei A1 de volei, după ce a câștigat Supercupa României și medaliile de argint în finala CEV Challenge Cup.

Voleibalistele lugojene au pornit cu dreptul spre cea de-a treia treaptă a podiumului, după o dublă victorie în fața Rapidului, în jocurile din finala mica a Diviziei A1. Performanța a fost realizată sâmbătă (29 aprilie) și duminică (30 aprilie), pe teren propriu, în fața entuziaștilor suporteri ai echipei, care au umplut din nou Sala Sporturilor „Ioan Kunst Ghermănescu”.

În partida de sâmbătă, echipa lugojeană, antrenată de Ugljesa Segrt, a început foarte bine primul set, pe care l-a dominat de la început și până la sfârșit, câștigându-l cu 25-19. Al doilea set însă a fost exact opusul primului, deoarece formația oaspete s-a mobilizat și a condus permanent până când gazdele au reușit să egaleze scorul, 18-18. Din acel moment lugojencele au echilibrat jocul adjudecându-și setul cu 25-22. Al treilea set a fost total la discreția gazdelor, care l-au câștigat lejer, cu scorul de 25-14. A fost o victorie pe deplin meritată a gazdelor, cu 3-0 (25-19, 25-22, 25-14), obținută rapid, după doar 69 de minute de joc. În acest meci, pentru CSM Lugoj au punctat Yelizaveta Ruban (15 puncte), Daiana Roman (13), Aliona Martiniuc (11), Georgiana Popa (11), Andreea Gemănariu(5), Tanja Grbici (2) și Simina Străchinescu (1).

Meciul al doilea, de duminică, a fost însă unul extrem de echilibrat și viu disputat, pe parcursul a cinci seturi, cu răsturnări spectaculoase de scor și deci total nerecomandat celor cu inima slabă.

Deși au început bine primul set, conducând cu 4-0, lugojencele au cedat inițiativa oaspetelor, care au dominat permanent, până la scorul de 18-18, când jocul a fost echilibrat de echipa gazdă, la fel ca în setul doi al primului meci. De această dată însă au câștigat rapidistele, la mare luptă, cu 28-26. Al doilea set a fost dominat de lugojence, care s-au impus în final, cu 25-20, egalând astfel scorul pe tabela de marcaj, 1-1. Echipa oaspete a revenit la conducerea ostilităților în teren și a câștigat setul trei, cu 25-21, obținând din nou conducerea pe tabela de marcaj, 2-1. Încurajate puternic de public, la fel ca pe tot parcursul meciului, voleibalistele lugojene au reușit să egaleze din nou, după ce au câștigat lejer, cu 25-20, setul patru, 2-2.

Setul decisiv a fost tot unul cu emoții pentru gazde, care deși au condus la început cu 6-1, s-au văzut aproape egalate de oaspete, 8-7. Au reușit însă să se mențină în avantaj până în final, câștigând, cu 15-13, setul decisiv și meciul, cu scorul de 3-2 (26-28, 25-20, 22-25, 25-20, 15-12), după 130 de minute de joc.

untitled design set 970x90 px

Punctele formației lugojene au fost realizate de Georgiana Popa (22 de puncte), Yelyzaveta Ruban (20), Daiana Roman (14), Andreea Gemănariu (12), Aliona Martiniuc (10), Simina Străchinescu (7) și Tanja Grbici (2).

„A fost un meci cu multe schimbări în echipa noastră, dar fetele care au intrat pe teren au făcut o treabă excepțională”, a declarat antrenorul Ugljesa Segrt, la sfârșitul partidei, subliniind: „Mergem în capitală și ne luptăm în continuare. Dar este o problemă cum recuperăm echipa pentru acele meciuri, deoarece timpul e foarte scurt. Noi deja peste două zile plecăm la București, dar eu sper să fie totul bine”.

În urma acestor rezultate, conform sistemului „trei victorii din cinci partide”, formația lugojeană mai are de făcut doar un pas, adică să câștige un meci la București, pentru a obține bronzul campionatului.

Următoarele două partide cu Rapid se vor desfășura la București miercuri, 3 mai, și joi, 4 mai, ambele de la ora 15.00.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/