Dublă sărbătoare la Oravița! Data de 9 mai va avea de acum o semnificație aparte pentru oraș!

scoala romul ladea

A fost dublă sărbătoare astăzi la Oravița! Lucrările de reabilitare a Corpului B de la Școala Gimnazială „Romul Ladea” au ajuns la final, iar inaugurarea a avut loc chiar de Ziua Europei.

Corpul de clădire inaugurat astăzi este dedicat ciclului primar și Grădiniței cu Program Normal nr. 4, structură a Școlii Gimnaziale „Romul Ladea”. Clădirea a fost adusă la standarde europene datorită unei finanțări obținute prin Programul Operațional Regional 2014-2020, fiind vorba despre proiectul „Îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din orașul Oravița prin investiții în obiective educaționale și spații publice”.

Proiectul de anvergură prevede ample lucrări de reabilitare, modernizare și dotare. Mai exact, presupune refacerea/consolidarea structurii de rezistență, refacerea șarpantei din lemn cu învelitoare din tablă profilată, izolarea planșeului peste etaj, a soclului şi a pereților, înlocuirea ferestrelor, refacerea termoizolației și hidroizolației, instalarea unui sistem de iluminat cu tehnologie LED, montarea de ventilo-convectoare pentru încălzire, refacerea tencuielilor interior/exterior, dotarea cu echipamente a sălilor de curs, a laboratoarelor şi atelierelor.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Momentul a fost unul emoționant pentru primarul Oraviței. „Acum 40 de ani am făcut o poză exact aici. Eram în clasa I și este tare emoționant să fiu acum aici, în calitate de primar al orașului și să investesc în această școală. Noi ne-am dat mâna cu toții, elevii, părinții, cadrele didactice, administrația publică locală și am reușit să obținem finanțare pentru a reabilita această școală. Vă urez succes în tot ce faceți în viitor, să aveți baftă la examenele vieții și vă mulțumesc, dragi părinți și profesori, că ne sunteți alături de fiecare dată.”, a declarat primarul Dumitru Ursu.

Mesaje de felicitare și de încurajare pentru elevii prezenți au fost transmise și de vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ovidiu Rădoi, dar și de Carina Pristavu, inspectorul școlar general.

Proiectul, cu o valoarea totală de aproape 20 de milioane de lei, include și reabilitarea corpului A, destinat ciclului gimnazial. Lucrările ar urma să fie finalizate anul viitor.

banner 970 x 250