DSVSA intensifică verificările în carmangerii, abatoare și unitățile de alimentație publică

butcher boning a ham in a modern butcher shop

În perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin a demarat controalele tematice specifice, pentru a asigura cetățenilor un comerț cu alimente sigure și a preveni apariția de toxiinfecții alimentare.

Vor fi verificate, așadar, abatoarele în care se sacrifică porcine, unitățile de procesare, depozitele frigorifice, carmangeriile, măcelăriile, unitățile de alimentație publică, restaurantele, dar și pensiunile în care se prepară hrana pentru a fi servită apoi turiștilor. Nu vor fi ocolite, potrivit reprezentanților DSVSA Caraș-Severin, nici pescăriile, cofetăriile, patiseriile, laboratoare de prăjituri, depozitele de fructe și legume, dar nici unitățile de panificație.

„Se va pune accentul pe verificarea condițiilor de igienă, a conformității documentelor însoțitoare, pe menținerea lanțului termic, asigurarea trasabilității, etichetarea și marcarea produselor. În timpul acestor controale, la suspiciune, se vor recolta probe de alimente.”, spune directorului DSVSA Caraș-Severin, Pavel Borchescu.

Tot în această perioadă, inspectorii verifică și modul în care operatorii din sectorul alimentar respectă condițiile sanitare și pentru siguranța alimentelor cu privire la producerea, procesarea, transportul, depozitarea și comercializarea cărnii de porc, a modului de marcare și certificare a cărnii proaspete, precum și a altor preparate și produse din carne de porc.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/