Miclău semnează pentru un transport verde la Herculane!

miclau cristian

Patru autobuze electrice și tot atâtea stații pentru reîncărcarea vehiculelor vor fi achiziționate de administrația locală de pe Valea Cernei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Printr-o adresă transmisă de Ministerul Dezvoltării, primarului din Băile Herculane i s-a adus la cunoștință că trebuie să se prezinte la București, în maximum cinci zile, pentru a semna contractul de finanțare pentru proiectul de 11,3 milioane de lei, care vizează atât înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziționarea de autobuze nepoluante, cât și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin amenajarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

Proiectul a fost depus în parteneriat cu Primăria Mehadia și câștigat pe PNRR, prin care se asigură, de altfel, și finanțarea investiției. „Pentru acest proiect am avut parteneră comuna Mehadia. Vor fi achiziționate patru autobuze electrice, cu o lungime de 10 metri fiecare. Vom mai achiziționa și două stații de încărcare lentă, care vor fi instalate câte una la Băile Herculane și la Mehadia, și alte două stații de încărcare rapidă pe traseu.”, a precizat Cristian Miclău, primarul din Băile Herculane.

Parte din aceste autobuze electrice vor circula și pe relația Băile Herculane – Mehadia – Plugova – Valea Bolvașnița – Globurău și retur, după un orar care va fi stabilit ulterior.