Drumurile rămân praf în Caraș-Severin. Niciun leu alocat de Guvern în 2015!

Dacă până acum capitolul „drumuri județene” a fost subfinanțat, totuși pentru reabilitări punctuale mai ajungea câte un leu din sumele defalcate din TVA. În 2015 însă, în Caraș-Severin n-a mai ajuns nimic!

Este pentru prima dată când în bugetul județului Caraș-Severin nu se alocă fonduri pentru drumuri, din sume defalcate din TVA, așa cum se făcea până acum.

„Acești bani veneau de la Guvern. E drept că tot mai puțini. Aceste drumuri județene au fost luate, pe vremea Elenei Udrea, timp de peste doi ani, la Ministerul Dezvoltării și urmau să fie finanțate prin acel Plan național de dezvoltare a infrastructurii, care a eșuat. Or, când nu intervenim doi ani pe niște drumuri, se simte. Aceasta este și explicația pentru care drumurile trebuie întreținute anual. Anul acesta, sumele respective nu au fost date din bugetul național, ci i-am alocat din bugetul nostru, propriu”, afirmă președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Potrivit lui Frunzăverde, sunt opt ani de când aceste drumuri județene sunt subfinanțate, din diverse motive și sub diverse pretexte.

„Sumele care trebuiau să vină pentru aceste lucrări au fost date, de cele mai multe ori, direct pe anumite primării, politic, în principal, și nimeni nu se întreba cum au fost cheltuiți acești bani de către primăriile respective”, susține președintele forului executiv județean.

Mai mult decât atât, de trei ani, Drumurile naționale, la capitolul „întreținere”, lucrări de reparații, adică, sunt subfinanțate. După cum precizează Sorin Frunzăverde, „Regionala de Drumuri Timișoara primește undeva la 15 – 18 la sută din necesarul de fonduri pentru reparații sau, oricum, mult mai puțin decât este nevoie, iar acest lucru se vede. Toate drumurile din Caraș-Severin care au fost într-o stare foarte bună acum suferă de această lipsă de finanțare pentru reparații”.

banner 970 x 250

Comments

  1. Radivoj Milenovici says:

    Banii alocati pentru intretinerea drumurilor sunt alocati pentru studiile de fizabilitate la acele proiecte stupide ,(multe din care nimeni nu are nevoie)si prin aceast smen , banii , sunt furati si inpartiti , atata tot . Iar restul balivernelor ale pedofilului , doar frectie la piciorul de lemn .

  2. vax…… Ce, pana acum sa ocupat serios vreun ales, ori numit……Nu a iesit presedinte cine trebuie,nu primim nimic.Daca primeam,aveam lucru facut de mantuiala,se vede peste tot.parandaratul, bata -l vina!