Drumurile municipale din nou în vizorul Ministerului Transporturilor și Infrastructuii

Situația drumurilor municipale din Reșița, care leagă drumurile naționale se află din nou pe masa de discuții a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii .

Primarul Mihai Stepanescu a solicitat, în cadrul unei întâlniri cu directorul regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Ioan Ambruș, reincluderea acestori drumuri în administrarea ministerului. Principalele străzi care se află în această situație sunt Calea Timișoarei, B-dul Revoluția din Decembrie și B-dul Alexandru Ioan Cuza.

După ce a preluat mandatul de primar, edilul orașului a făcut demersurile necesare pentru realizarea acestui lucru, dar în anul 2011, printr-o hotărâre a guvernului Boc, toate drumurile municipale din țară care se aflau în administrarea ministerului au fost redate autorităţilor administraţiei publice locale.

Motivul pentru care municipalitatea dorește în continuare ca acele tronsoane de drum să fie gestionate de autoritățile centrale este acela de a degreva bugetul local de cheltuielile aferente întreținerii și reabilitării lor.

Comments

  1. cetățeanul turmentat says:

    În această situație ca să merg în centru și să vin înapoi în Govândari, îmi trebuie rovinietă ?, nașpa d-nule primar !!!!