Drumurile județene au o direcție! O fi cea bună?

Consilierii locali ai Reșiței au salvat de la amorțire drumurile din Caraș-Severin, dând până la urmă aviz rebotezării DADPP în Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, după ce inițial respinseseră rebotezarea instituției.

Pentru ca Direcția din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin să își poată schimba denumirea, a fost nevoie și de avizul forului local reșițean. Și asta pentru că instituția, respectiv DADPP, își are sediul în municipiu și legea prevede că este necesar și avizul Consiliului Local în cauză pentru schimbarea numelui.

Pentru că în regulamentul aprobat ședințele trecute era prevăzut ca achizițiile să fie făcute de direcția specializată, și nu de DADPP, Martin Motolan a explicat că nu poate da drumul procedurilor de achiziție a lucrărilor de reparație a drumurilor decât dacă se schimbă denumirea direcției și se adoptă noul regulament.

Așa că de ieri a dispărut DADPP, iar Direcția de Drumuri Județene poate demara procedurile legale pentru repararea și întreținerea drumurilor, după ce tot ieri au fost bugetați și banii necesari pentru aceste servicii.