Drumul spre cascada Șopot, curățat de voluntarii de la Asociația Acasă în Banat!

Cea mai cunoscută cascadă din Banat rămâne fără îndoială cascada Bigăr, dar nici Timișul nu duce lipsă de asemenea frumuseți naturale. Din păcate, nici zona cascadei Șopot nu e scutită de turiștii indisciplinați, care lasă mizerie în urmă. Cei de la Asociația Acasă în Banat au făcut însă curățenie sâmbătă.

Voluntarii au fost chemați de Iosif Martinescu din Pietroasa, un om pasionat de natură, pentru a curăța zona și a ajuta la amenajarea unor trasee turistice. 20 de oameni au răspuns la apel sâmbătă, iar în câteva ore, pe cursul superior al râului Bega-Poieni, au adunat câțiva saci de gunoi. Printre deșeurile strânse se numără buchete de flori de plastic, un cauciuc de tractor, foarte multe peturi, pungi de plastic și doze de bere.

Ecologizarea nu a fost tot. Voluntarii s-au ocupat și de punerea în valoare a traseului turistic. Concret, a fost amenajată și reparată poteca ce duce spre cascada Șopot, iar pentru turiști au fost montate panouri de avertizare și informare. „Asociația Acasă în Banat ia pentru prima dată parte la o acțiune de ecologizare și de amenajare a spațiului natural și considerăm că a fost un succes. Ne dorim să punem în valoare și mai bine patrimoniul natural al Banatului, iar turismul să fie unul curat și responsabil”, a precizat președintele asociației, Radu Trifan.

Accesul la cascada Șopot se face prin comuna Pietroasa, satul Poieni mai precis, în munții Poiana Ruscă. În zona se află și binecunoscuta tabără de la Poieni Strîmbu. În Poieni, se află și o biserică din lemn.