Drumul spre autostradă, blocat de hârtii și orgolii!

nica facebook

Dificultățile de comunicare dintre CJ Timiș și Primăria Timișoara creează blocaje în lucrările la infrastructura rutieră din județ. Șantierul pentru lărgirea la patru benzi a drumului dinspre Timișoara către autostradă, care trece prin Dumbrăvița, înregistrează în continuare întârzieri din cauza deja celebrilor stâlpi de troleibuz. Alin Nica suspectează autoritățile locale că nu vor să deblocheze situația în mod intenționat. 

Potrivit președintelui CJ Timiș, Primăria Timișoara ar fi trebuit să predea încă din primăvară rețeaua de troleibuz, pentru ca muncitorii să poată ataca și porțiunea de drum, spre a-l lărgi la patru benzi, din intravilanul Dumbrăviței.

„Piedicile care ni se pun de fiecare dată atunci când solicităm predarea acelei rețele de troleibuz către această idee ne duc: că nu se dorește efectiv realizarea lărgirii pe intravilanul comunei Dumbrăvița. Aștept să se clarifice acest lucru pentru că de un an de zile tot solicităm Primăriei Timișoara predarea acelei rețele de troleibuz fără de care noi nu putem să începem lucrările. Pe acea porțiune avem și dificultăți cu constructorul care ne acuză că nu i-am predat amplasamentul și de aceea nu poate să facă mobilizarea pe care noi o solicităm pentru a finaliza lucrarea și sunt în întârziere lucrările pe această porțiune de drum. Așteptăm de la Primăria Timișoara și Primăria Dumbrăvița responsabilitate pentru că fără să scoatem stâlpii de acolo nu putem să lărgim drumul și e o chestiune foarte simplă, o poate înțelege orice om.”, a explicat Alin Nica.

Șeful CJT spune că a cerut și mediere din partea ADR Vest, parte din proiect fiind finanțat pe fonduri europene.

„Noi ne-am întâlnit și în primăvară la ADR Vest și Primăria Timișoara și-a luat și atunci angajamentul că va preda acei stâlpi, dar nici până acum nu avem procesul verbal semnat. Iritați de această tergiversare a lor, acum trei săptămâni am mai solicitat o nouă întâlnire la ADR Vest, mediată de directorul general Sorin Maxim, și din nou viceprimarul Timișoarei a spus că semnează acel proces verbal. Nici până astăzi, și suntem între sărbători, acest proces-verbal nu a fost semnat de Primăria Timișoara.”, a mai spus președintele CJ Timiș.

La rândul lor, cei din Primăria Timișoara spun că CJT ar fi trebuit să pună la dispoziție procesul verbal, autoritățile locale manifestându-și disponibilitatea de a preda stâlpii respectivi.

Proiectul de modernizare pentru drumul Timișoara-Giarmata până la autostrada Vestului prevede lărgirea la patru benzi de circulație pe o distanță de 10 kilometri. Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 80 de milioane de lei. Banii provin din fonduri europene – POR -, bugetul național și cel local – al CJ Timiș.