Drumul Naţional 57 din Clisura Dunării va fi reabilitat între Orşova şi Moldova Nouă. Mai întâi, în Mehedinţi!

Drumul Național 57, care trece prin Clisura Dunării şi face legătura între Orșova și Moldova Nouă, va fi reabilitat cu bani de la bugetul de stat, a declarat ieri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat în judeţul Mehedinți, informează Mediafax.

Ministrul Răzvan Cuc a precizat că lucrările pentru un prim tronson de aproximativ 5 kilometri, din Drumul Național 57, vor fi licitate în perioada imediat următoare. Acest prim tronson de drum este cuprins între ieșirea din municipiul Orșova și comuna mehedinţeană Eșelnița.

„DN 57 este un drum care pe raza județului Mehedinți are 65 de kilometri, făcând legătura între Orșova și Moldova Nouă. Vom ataca această problemă pe segmente și pe sectoare, astfel încât să putem suporta și cheltuielile de la bugetul de stat, pentru că banii sunt alocați de la bugetul de stat, nefiind pe fonduri europene. Reparația capitală o vom face în primă fază pe tronsonul dintre Orșova și Eșelnița și ulterior vom continua în același ritm și pentru restul sectorului de drum. Urmează să lansăm procedura de licitație pentru reparație capitală între Orșova și Eșelnița”, a spus ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Acesta a mai precizat că vor fi alocate fonduri și pentru a rezolva problema căderilor de pietre din zonă, dar și a corpului drumului, rupt în mai multe zone din cauza unor viituri, directorul zonal de la Drumuri și Poduri Timişoara, Horaţiu Simion, afirmând şi el că proiectele pentru aceste lucrări sunt în curs de realizare.

„Până la sfârșitul lunii iunie vom avea un contract adjudecat pe proiectare, consolidare versanți, pentru a evita toate căderile de stânci. Acolo unde va fi cazul vom face ziduri de sprijin, protejări de versanți. Ca urmare a unor viitori s-a rupt corpul drumului, s-a întocmit un proiect pentru reabilitare, urmează să fie avizat la Ministerul Transporturilor, după care urmează solicitarea și alocarea de fonduri”, a afirmat Horațiu Simion, directorul Regionalei de Drumuri și Poduri Timișoara.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți a subliniat că reabilitarea infrastructurii va aduce mai mulți turişti în zonă. „Evident că infrastructura este cea care va atrage mai mulți turiști pe Clisura Dunării. Clisura Dunării este unul dintre obiectivele cu un potențial turistic extraordinar nu numai pentru județul Mehedinţi, cât și la nivel național și starea DN 57 necesita întreținere anul acesta”, a precizat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Când se va ajunge cu lucrările şi în judeţul Caraş-Severin nu vă putem spune. Pentru că, din câte se pare, lobby-ul pe lângă ministrul Transporturilor l-a făcut ieri preşedintele CJ Mehedinţi, nu şi preşedintele CJ Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu. Acesta din urmă are pe cap probleme mult mai stringente. Să facă numiri fără concurs în fruntea instituţiilor judeţene aflate în subordinea CJ, să participe la rugi şi la meciuri de fotbal între aleşi locali. Trebuie să-l înţelegem, e om şi el. Om politic de mare calibru.

Sursă foto: adevarul.ro (tronson de drum Orşova-Eşelniţa)