Drumul Clarei a trecut pe la Cinema Dacia

film clara, regizor sabin dorohoi
Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

După Bucureşti şi Sibiu, filmul lui Sabin Dorohoi a ajuns în Banat. Aseară a avut loc proiecţia de gală la Reşiţa. Urmează Lugoj şi Timişoara.

„Clara” este probabil primul film românesc care tratează realitatea dură a dramelor din spatele muncii în străinătate a milioane de români. Personajul principal devine exponentul multor mame din România plecate peste hotare în încercarea de a oferi o viaţă mai bună copiilor. În urma lor, se cască însă un gol imens în sufletele celor rămaşi acasă, dintre care copiii suferă cel mai mult. Pentru că Clara este mama absentă de lângă propriul copil din România şi, în acelaşi timp, mama surogat a altui copil de care are grijă în Germania. Cu toţii însă au în comun durerea de a nu putea fi împreună. Pe scurt, este subiectul primului film artistic al regizorului reşiţean. Un film cu un final deschis, incert şi, în acelaşi timp, dătător de speranţă.

O realitate tristă, cu care se confruntă 500.000 de copii din România şi la care trebuie găsite soluţii, după cum afirmă producătorul Dan Burlac. Pentru că, altfel, va fi o poveste fără sfârşit atâta timp cât România nu îşi vindecă propriile răni. Asta deoarece copiii de acum sunt generaţia României de mâine, după cum a subliniat Ion Cojocariu, ani buni director al casei de cultură din Caransebeş. Marian Apostol, liderul Cartel Alfa Caraş-Severin, consideră că e important să înţelegem de ce se ajunge la situaţii precum cea din film, care însă nu este cea mai grea din cele cu care se confruntă oameni din întreaga lume.
Citeşte şi: Clara, pe marele ecran la Reşiţa

E dureros atunci când copiii îţi spun „n-am nevoie de banii de la mama, eu o vreau acasă” sau „îi dau alocaţia lui tata, numai să vină acasă”. Consilierul şcolar Lucia Peia a auzit asemenea cuvinte chiar de la elevii de care se ocupă, care de multe ori se simt vinovaţi pentru plecarea părinţilor. Nu este însă aşa şi, poate tocmai de aceea, sugerează ca filmul lui Sabin Dorohoi să revină în Caraş-Severin pentru a fi văzut de cât mai mulţi elevi. Lucru pentru care prof. Maria Radu consideră că e necesară doar o simplă înţelegere cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean. În acelaşi timp, propune ca filmul să ruleze şi în Banatul Sârbesc, oferindu-şi tot concursul pentru asta.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
stiri Timisoara si Resita banner energie geotermală cu buclă închisă energia de la picioarele noastre fppg 2048x539

„Bună ţară, rea tocmeală”, a concluzionat actorul Dan Mirea, prezent în distribuţia filmului în care apare şi Camelia Ghinea, actriţă la teatrul reşiţean. Pentru Luca Puia, elevul timişorean care-l interpretează pe copilul Clarei, apariţia în filmul lui Sabin Dorohoi reprezintă primul său rol principal. Pentru asta îi mulţumeşte mamei sale şi regizorului reşiţean, pe care l-a cunoscut atunci când mama sa a susţinut selecţia pentru a apărea într-un alt rol din „Clara”.
Citeşte şi: Filmul “Clara” al lui Sabin Dorohoi, premiu la Hollywood

E filmul unei realităţi triste, pornit în caravană de doar cinci zile. Se pare însă că este doar începutul unui drum lung, întrucât „Clara” este deja solicitată să vină sau să revină în locuri diferite din ţară şi din afara ei. E poate cea mai frumoasă răsplată pentru munca de 11 ani a unui regizor recunoscător pentru susţinerea primită de la Primăria Reşiţa, Primăria Bocşa, Ansamblul „Bârzava”, Casa Corpului Didactic, Poliţia Locală Reşiţa, Teatrul de Vest şi de la agenţi economici din judeţ. „Clara” a fost acasă, acolo unde este deja aşteptată să revină. Pe când din nou în Caraş-Severin, d-le Dorohoi?

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/