Drumul care face legătura între Tomnatic și DN6, reabilitat de CJ Timiș. Valoarea investiției

Administrația județeană anunță finalizarea lucrărilor de reabilitare la drumul județean 692B, cuprins între intersecția cu DN6 și limita sud-estică a intravilanului localității Tomnatic, spre localitatea Nerău, comuna Teremia Mare. Investiția a presupus ranforsarea a 4.2 km de drum. 

CJ Timiș speră ca dincolo de îmbunătățirea circulației rutiere și reducerea poluării, investiția să atragă noi investitori, să stimuleze activitatea economică și să stopeze migrarea populației active.

„Investiția este importantă și în contextul centrului de legume și fructe pe care consiliul județean îl construiește în Tomnatic. Mașinile de mare tonaj care vor transporta marfa nu vor avea dificultăți privind legătura cu DN6, mai ales că acolo am realizat și un sens giratoriu foarte important pentru siguranța rutieră. Vom continua să ne axăm pe astfel de lucrări, interconectate, pentru a maximiza impactul pozitiv al diferitelor obiective de investiții ale consiliului.”, spune președintele CJ, Alin Nica.

leader board 728 x 90 px

Prin lucrările efectuate, platforma drumului a fost adusă la parametrii corespunzători clasei tehnice, de 8 metri liniari, cu tot cu acostamente și benzi de încadrare, au fost modernizate platformele de parcare existente, iar șanțurile de pământ – decolmatate. S-au amenajat drumuri laterale, două stații de autobuz în intravilanul localității Tomnatic și o structură rutieră nouă pe ultimii 500 m din drumul județean. De asemenea, a fost reamenajată trecerea la nivel cu calea ferată, prin montarea de dale elastice și indicatoare rutiere, iar la intersecția cu DN6 a fost construit un sens giratoriu.

Valoarea investiției se ridică la peste 7,8 milioane lei, iar lucrările au realizate de asocierea PORR Construct și proiectantul Eurocerad International.