Drumarii au început lucrările la intersecțiile giratorii de pe viitoarea centură de sud, în zona localităților Urseni și Rudicica

DRDP Timișoara anunță că au demarat lucrările pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud în zona localităților Urseni și Rudicica, acolo unde vor fi două intersecții giratorii. Pe șantier, drumarii lucrează în peste 10 puncte.  

Drumarii lucrează în zona DJ 591 (Utvin și Sânmihaiu Român), la elevațiile a două culei pentru viitorul pasaj peste drumul județean, și între DN 59 și Chișoda, unde se fac foraje, se amenajează platforme și se lucrează la pilele viitorului pasaj peste un drum local.

leader board 728 x 90 px

„Noutatea este că au demarat lucrări specifice și în zona localităților Urseni și Rudicica. Aici vor fi două intersecții giratorii între VOTS  (varianta de ocolire Timișoara Sud) și DC 152 (Bd. Sudului, viitor DJ 595D către Urseni), respectiv între VOTS și DC 98 (Timișoara – Urseni în zona Rudicica). La km 18+117, unde va fi un nod rutier care prevede un pasaj VOTS peste DJ 592 și un sens giratoriu la nivel pentru DJ 592 (Timișoara – Moșnița Nouă) se realizează lucrări de cofrare radier pentru pilele pasajului. În apropiere de nodul rutier existent peste DN 6 (Timișoara – Lugoj), s-a lucrat la scăderea nivelului apei subterane pentru a se putea executa lucrări la piloții unei culei.”, a transmis DRDP Timișoara.

Pe centură se mai fac și alte tipuri de lucrări: pregătiri pentru relocarea unei rețele de gaze, probe de presiune, săpături la fundația podețelor, egalizări de teren și decapări.

Foto: DRDP Timișoara

CITEȘTE ȘI: Muncitorii s-au reîntors pe șantierul centurii de sud a Timișoarei