Drulă, prins în ofsaid de ministrul Bode? „Prinde tupeu și omite să spună ce rol important și determinant are în această speță”

lucian bode mai

Contractul de finanțare pentru autospecialele BMW care ar urma să fie folosite de Poliția Română este semnat de Cătălin Drulă și reprezentantul IGPR, spune ministrul de Interne, Lucian Bode. El îl acuză pe liderul USR de dezinformare, după ce Cătălin Drulă a anunțat că a sesizat mai multe autorități pentru a ancheta licitația pentru autospeciale de poliție câștigată de BMW.

„Am trimis Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne în anchetă pentru a clarifica modul în care s-a desfășurat licitația. Este un gest de normalitate care se impune pentru clarificarea situației creată de dezinformările lansate în spațiul public. L-am văzut pe fostul ministru al Transporturilor, domnul Drulă, în goana după audiență afirmând: «A ieșit Poliția lui Bode să mintă pentru el și pentru Iohannis». Prinde tupeu domnul Drulă și acuză o conspirație la nivel înalt, omițând să spună ce rol important și determinant îl are în această speță”, spune Lucian Bode.

Corpul de Control, precizează Bode, a constatat următoarele: „Necesitatea achiziţiei este una reală şi evidentă. Poliţia Rutieră are nevoie imperativă de mijloace performante pentru atingerea obiectivului naţional de reducere a numărul de victime ale accidentelor rutiere. Toată documentaţia tehnică a fost întocmită, analizată şi agreată de către structurile de specialitate ale MAI, ale Ministerului Transporturilor, primind totodată şi girul unui evaluator extern al Băncii Europene de Investiţii. Întregul proces de achiziţie publică s-a derulat de către autoritatea contractantă – IGPR – cu respectarea principiilor de obiectivitate, transparenţă şi legalitate”.

El a subliniat că licitaţia a fost corectă și a afirmat că Ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă, a aprobat cererea de finanțare, inclusiv fișa cu detaliile tehnice.

„În 5 iulie 2021, în baza acordului dat de ministerul condus de domnul Drulă, se semnează contractul de finanțare 106/2021, între Ministerul Transporturilor și IGPR. Ca reprezentant al MT, evident, este domnul ministru Drulă. (…) Îmi pare rău că unii vor fi dezamăgiţi, dar licitaţia este corectă, iar domnul Drulă dezinformează cu bună ştiinţă”, a afirmat el.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a anunțat miercuri că a sesizat mai multe autorități, printre care Curtea de Conturi și OLAF, pentru a ancheta licitația pentru autospeciale de poliție câștigată de BMW: „Mai lipsea să se ceară sigla respectivei mărci pe mașini”, acuzând că a fost o „licitație cu dedicație”.

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla ce spune Cătălin Drulă despre aceste acuzații.