Drogurile se vând ca la piață în Caransebeș și Moldova Nouă. Vezi cine sunt cei mai mari „negustori” de vise!

Mafia drogurilor pulsează din ce în ce mai pregnant în Caraș-Severin. Cum oferta de substanțe ilegale este din ce în ce mai diversificată, iar cererea în continuă creștere, gratiile sunt singurele care par să-i țină în frâu pe comercianți.

Cererea mare din partea tinerilor rebeli în căutare de vise injectabile sau de tras pe nas i-a făcut pe traficanții cărășeni să se dezvolte pe toată raza județului. Cei mai mari comercianți de vise la gram au dat mari bătăi de cap în ultimii ani oamenilor legii. Cu toate acestea, cele mai periculoase grupări de traficanți au fost puse după gratii.

Cei mai proaspăt intrați pe piața drogurilor cărășene sunt Florin Mărgelu, Alin Neagoe, Marian Antonie și Sergiu Tudor, patru vânzători de vise din Caransebeș care aveau taraba plină de cannabis adus tocmai din Spania. Cei patru sunt acuzaţi că au introdus ilegal în ţară droguri de risc pentru consum şi distribuire. Lipsa de experiență i-a dus imediat în plasa procurorilor DIICOT, aceștia fiind arestaţi la domiciliu din data de 10 iulie.

Un nume la fel de important pe piața de vise este Marian Găină, considerat unul din principalii furnizori de ecstasy şi cannabis pentru cluburile de fiţe din Timişoara. Caransebeşeanul vindea comprimate de tip ecstasy imprimate cu logourile unor branduri foarte cunoscute, cum ar fi „Apple”, „Louis Vuitton”, „Motorola” sau „Rolex”, mai ales unei persoane care le plasa apoi în cluburile timişorene.

Nicolae Căpîlnean a dat și el mari bătăi de cap oamenilor legii din Caransebeș. Acesta era un furnizor important de etnobotanice, cannabis şi amfetamine pentru tinerii din Caransebeş şi Oţelu Roşu. Traficantul a profitat de starea sa de sănătate, fiind diagnosticat cu o boală incurabilă pe care o trata în Spania, şi s-a implicat în introducerea şi comercializarea de droguri de risc.

Și fraţii Mateescu se încadrează pe lista celor mai mari traficanți de vise din județ. Aceștia deţineau o plantaţie de cannabis în locul pe unde trece acum şoseaua de centură a Caransebeşului.

Mafia drogurilor din Caransebeș are concurență acerbă în Clisură

Un nume rezonant pe piața traficului de droguri din Clisura Dunării este Zlatco Costici, contrabandistul care a primit cinci ani de puşcărie în dosarul grupării de contrabandă condusă de Omer Radovancovici, fostul primar al comunei Pojejena. Acesta, chiar dacă a fost condamnat la cinci ani de închisoare, a continuat să gestioneze, prin telefon, o reţea sârbo-română de trafic de droguri. Cărăuşii săi aduceau drogurile în ţară, acestea fiind vândute altor distribuitori, care le plasau pe piaţă. Marfa era cumpărată cu 2.000 de euro şi revândută cu aproape 10.000 de euro kilogramul.

Și soții Daniel şi Daniela Purea din Moldova Nouă sunt negustori de vise cu experiență. Aceștia aveau o adevărată afacere de familie din vânzarea de cannabis și etnobotanice. Odată cu traficantul din Clisură s-au dus la fund și mai mulți tineri care făceau parte din grupul infracțional gestionat de Daniel Purea.