Dreptul de a fi uitat! Supraviețuitorii de cancer nu mai trebuie să declare asiguratorilor că au avut boala!

girl in t shirt hold awareness ribbon against blue background
explo 1000x200

Cei care au trecut prin teribila boală și au reușit să o învingă nu mai trebuie să declare asta asiguratorilor. Propunerea pentru completarea Legii drepturilor pacientului din anul 2003 vine din partea Nicoletei Pauliuc, senator PNL.

„Supraviețuitorii de cancer trebuie să aibă toate condițiile pentru o viață de calitate, împlinită și lipsită de inechități. După ce au luptat şi au învins o boală dură, trebuie să poată folosi drepturile consacrate prin Constituție.”, spune Nicoleta Pauliuc, senator PNL.

nicoleta pauliuc pnl

Supraviețuitorii de cancer nu mai trebuie să declare asiguratorilor că au avut boala dacă au trecut 7, respectiv 5 ani (pentru diagnostic înainte de 18 ani) de la încheierea tratamentului. În acest fel, aceștia vor putea accesa servicii financiare în condiţii fireşti, fără să fie supuşi vreunei forme de discriminare.

Proiectul merge la Camera Deputaților care este for decizional.

Nicoleta Pauliuc a inițiat proiectul pentru completarea Legii drepturilor pacientului 46/2003, pentru reglementarea „dreptului de a fi uitat” al supravieţuitorului de cancer.

Inițiativa se înscrie în seria proiectelor liberale pentru drepturile bolnavilor de cancer și ale supraviețuitorilor acestei boli.

banner 970 x 250