Drepți! Bianca Sârghe, singura elevă lugojeancă admisă anul acesta la un liceu militar

Dintre absolvenții clasei a VIII-a din municipiul Lugoj, șapte au optat pentru un liceu militar. Singurul candidat admis este însă o tânără domnișoară. Bianca Sârghe, absolventă a Școlii Gimnaziale Nr. 2, a reușit să intre la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia cu o medie de admitere de 9,43.

Tânăra lugojeancă s-a hotărât să urmeze cursurile unui liceu militar chiar în ultimul an de gimnaziu. „Eram la începutul clasei a VIII-a și eram nehotărâtă în privința liceului pe care să-l aleg. Într-o zi, am auzit de Colegiul Național Militar «Mihai Viteazul» și am început să caut mai multe informații despre acesta. Tot căutând, am realizat că este tot ceea ce îmi doresc de la o unitate școlară și pot spune că m-am îndrăgostit de ideea de liceu militar.”, a declarat Bianca Sârghe.

Absolventa de gimnaziu își dorește să continue studiile în domeniu și după finalizarea liceului, fiind hotărâtă să își construiască viitorul în cariera militară.

„După terminarea liceului doresc să urmez cursurile Academiei Forțelor Terestre de la Sibiu. Mă simt foarte împlinită și mândră că am reușit să ajung în locul dorit de mine. Da, este un lucru care mă motivează să lupt din ce în ce mai mult.”, adaugă eleva.

Anul acesta Școala Gimnazială Nr. 2 se numără printre unitățile de învățământ cu cele mai bune rezultate la Evaluarea Națională.

upt 1000x100