Drama familiei care și-a pierdut copilul în Ungaria

Familia Frana a aflat prin telefon de vestea morții a ceea ce au mai de preț: fiul lor. Oamenii sunt îndurerați, dar în același timp îngrijorați de soarta celor doi nepoți ai bărbatului, care are doar 41 de ani. Acesta, la fel ca și ceilalți pasageri ai microbuzului, urma să meargă în Austria să muncească.

Ivan Frana are 41 de ani, doi copii și o soție iubitoare. Bărbatul este din Carașova și de 20 de ani bate drumul de Austria ca să îi asigure familiei sale un trai cât de cât decent. Soția omului lucrează și ea peste granițele țării, dar neagă drama prin care trece. Femeia crede în continuare că bărbatul său urmează să ajungă în Austria, acolo unde îl aștepta de câteva zile, să se reîntâlnească cu soțul ei. Asta, deși poliția a anunțat-o că acest lucru nu mai este posibil.

Tragedia familiei Frana este cu atât mai mare cu cât bărbatul nici nu trebuia să se afle în microbuzul „morții”. Acesta l-a văzut obosit pe șofer și s-a oferit, din proprie inițiativă să urce în mașină, să îl ajute la condus. După numai 15 minute, conducătorul auto a adormit la volan și a intrat cu mijlocul de transport într-un TIR, care transporta fier vechi. “De 20 de ani face drumurile de Austria și, uite, a urcat în altă mașină, să ajute, iar acum nu se mai trezește”, a spus mama bărbatului. Durerea femeii este cu atât mai mare cu cât trupul fiului său nu poate fi repatriat imediat, din cauza procedurilor din țara vecină, Ungaria.

Cum s-a petrecut accidentul
Un microbuz cu nouă cetățeni români care veneau din Austria s-a izbit sâmbătă dimineață de un camion înmatriculat în România care transporta fier vechi. Accidentul s-a produs pe autostrada dintre Budapesta și Gyor, în dreptul localității Babolna în jurul orei locale 03:00 (04:00 ora României). În urma impactului, patru dintre pasagerii microbuzului au decedat, iar alți 3 au fost transportați în stare gravă la spital. Șoferul este de asemenea grav rănit. El este internat la spital în stare de comă. Două dintre victime sunt din Caraș-Severin: Ivan Frana și încă o persoană din Reșița. Trupurile neînsuflețite ale victimelor urmează să fie aduse în țară în aceste zile, după finalizarea autopsiei.

Tragedie și pe șoselele din Spania
Acesta nu este primul accident în care cărășenii mor, în căutarea unui trai mai bun. În luna februarie a acestui an, alți cinci oameni au sfârșit în mod tragic în timp ce se întorceau de la muncă, din Spania.
Cei cinci români care au murit în Spania sunt din Reşiţa
În accidentul care a şocat duminică noapte oamenii de pe întregul continent a fost implicată o firmă din Reşiţa. Mai mult, cel care, probabil, se afla la volanul microbuzului este chiar proprietarul firmei de transport, din oraşul de pe Bârzava. CITEȘTE TOT ARTICOLUL!

Cine sunt românii care au murit în Spania
Trei dintre românii care au murit în accidentul care a avut loc în Spania sunt din Caraş-Severin, iar doi dintre ei sunt din Timiş. În ceea ce îi priveşte pe răniţi, doi dintre aceştia sunt reşiţeni, iar un bărbat este din localitatea Biniş. „Express de Banat” vă prezintă în exclusivitate lista cu românii care au murit pe şoseaua din Spania. CLICK AICI PENTRU DETALII!
„Firma Menuet nu avea licenţă de transport”
Şoferul firmei Menuet, cel care a produs accidentul din Spania, în care au murit cinci reşiţeni, a predat licenţa de transport persoane pe data de 13 aprilie 2011. Asta înseamnă că, la momentul producerii accidentului, acesta transporta ilegal persoanele care se aflau în microbuz. VEZI AICI DECLARAȚIA ȘEFULUI ARR!