A întârziat la prima probă a Testelor

Aproximativ 2.200 de elevi cărăşeni s-au înscris pentru a susţine evaluarea naţională din acest an. În Caraş-Severin sunt 55 de centre de examen, 35 de centre de comunicare şi 3 centre de evaluare, la Reşiţa, Caransebeş şi Moldova Nouă.

Oficialii de la Inspectoratul Școlar Județean au cerut acordul Comisiei Naționale de evaluare, ca să poată permite unui elev să susțină prima probă, de limba și literatura română. Asta după ce, băiatul, a ajuns la Liceul Pedagigic “C.D Loga” din Caransebeș, după ce s-au împărțit subiectele. “Absolventul a venit dintr-un sat din apropierea orașului și am cerut acordul ca el să poată susține proba. A intrat în sala de examinare la ora 13.00 și a primit alte subiecte, astfel că situația a fost rezolvată”, a declarat inspectorul general adjunct, Ioan Benga.

Astăzi are loc proba la limba maternă, iar mâine, Testele Naționale se încheie cu proba la matematică. Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 29 iunie. În aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00-18:00 pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în zilele de 30 iunie şi 1 iulie. Afişarea rezultatelor finale va avea loc în data de 2 iulie.

Ghid pentru admiterea la liceu

Pentru elevii din judeţene Caraş-Severin şi Mehedinţi a fost editată, pentru prima dată, şi o broşură, prin care aceştia să cunoască întreaga reţea şcolară pentru învăţământul liceal 2012 – 2013, totul despre admiterea 2012, începând cu metodologia, etapele, calendarul examenelor şi până la algoritmul de repartizare, prin proiectul intitulat „Consiliere şi orientare pentru o viitoare angajare”.

Tot în acest sens, la 1 iunie 2012, în şapte locaţii din Caraş-Severin şi alte şase din judeţul învecinat, a fost organizat şi Târgul ofertelor educaţionale, „Ziua consilierii şi a orientării şcolare”, astfel încât, toţi elevii să îşi aleagă ceea ce doresc să urmeze, în cunoştinţă de cauză. În aceeaşi broşură, se regăsesc şi centrele de înscriere, dar şi lista punctelor de informare şi consiliere.

La fel ca şi la examenul de bacalaureat, fiecare sală de examen este dotată cu camere de supraveghere video.
În Caraş-Severin, sunt 2.693 de absolvenţi ai claselor a VIII-a, din care s-au înscris la evaluarea naţională, 2.285 de elevi.