Drama bunicii care are grijă de nepoata violată de părinţii perverşi

Bunica fetei violate locuieşte tot în oraşul de pe Bârzava, iar vestea că nepoata sa a fost supusă unor perversiuni sexuale, în familie, a extenuat-o psihic. Cu toate acestea, femeia s-a adunat şi are grijă acum de nepoata sa, de numai 13 ani.

Minora a ajuns în grija mamei sale în luna august a anului trecut, imediat după moartea bunicului său. Vecinii de pe strada bunicii spun că bătrâna suferea enorm pentru că fiica sa, Carmen, i-a interzis să îşi mai vadă nepoata. De altfel, femeia nici nu a mai văzut-o pe micuţă până în luna decembrie, atunci când aceasta ar fi evadat din casa mamei sale şi s-ar fi reîntors în braţele bunicii, care se vaită adesea vecinilor de cele întâmplate.

Ceea ce ştiu reşiţenii care locuiesc pe aceeaşi stradă, confirmă şi oficialii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului din Caraş-Severin. „Din vară şi până în decembrie a stat alături de mama ei, recăsătorită între timp. În cursul lunii decembrie, fata a ajuns din nou la acasă la bunică, iar unchiul său a sesizat organele de anchetă că minora ar avea probleme”, a spus Virgil Popa, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Oamenii bănuiesc că fata i s-ar fi văitat bunicii de cele întâmplate, în ciuda şantajului emoţional la care o supuneau părinţii săi. Aceştia au încercat să o convingă de faptul că, în cazul în care va spune cuiva cele întâmplate, ajunge la casa copilului. În ce prinveşte plângerea depusă la poliţie, aceasta a făcut-o unchiul său, un cunoscut om de afaceri local.

Odată ajuns acasă, în luna ianuarie, copilul a intrat într-un program de consiliere psihologică, iar instituţia care protejează minorii a iniţiat demersurile pentru instituirea măsurii plasamentului la bunica sa.