Dragoș Curelea: Domnul primar e la fel de vinovat ca noi, doamna Bratu e părtașă cu noi! Să scoatem banii din buzunar!

Consilierul local USR, Dragoș Curelea, le-a cerut colegilor din plen care au votat propunerea primarului Felix Borcean de demitere a viceprimarului Bebe Pasere, precum și secretarului general Ana Bratu, care a avizat de legalitate execuția, să achite cheltuielile de judecată imputate Consiliului Local!

Pasere a fost demis ca urmare a votului majorității consilierilor locali, la inițiativa edilului-șef, numai că instanțele de judecată au desființat hotărârea respectivă și l-au reconfirmat pe liderul Pro România ca viceprimar al Caransebeșului. Odată cu aceasta, Consiliul Local a fost obligat să-i achite lui Pasere cheltuielile de judecată, onorariul avocaților. În fiecare din cele trei dosare soluționate, ceva peste 3.000 de lei. Pentru modul în care aleșii locali au înțeles să-și exercite drepturile și obligațiile conferite de cetățeni urmează să plătească astfel caransebeșenii, de la bugetul local. Dragoș Curelea, consilier USR, își pune cenușă în cap atât lui, cît și colegilor din plen, cărora le-a propus să plătească pentru nedreptatea ce i-au făcut-o lui Bebe Pasere.

„Am văzut sentința. Înseamnă că noi nu am avut dreptate. Eu propun ca, împreună cu domnul primar, care e la fel de vinovat ca noi, și cu doamna Ana Bratu, care e părtașă cu noi, să suportăm noi cheltuielile de judecată, nu să fie achitate de la bugetul local. Dacă nu poate fi reținută din indemnizațiile și salariile domnului primar și doamnei Bratu suma respectivă, atunci scoatem banii din buzunar și facem un act de donație pentru că cineva trebuie să plătească pentru o greșeală. În viitor să citim foarte clar ceea ce avem pe masă!”, a spus Curelea.

Consilierul USR a făcut referire la suma de 3.350 lei, onorariul avocatului lui Pasere în ultimul din cele trei dosare soluționate de instanță. Situația e identică în altele două. Viceprimarul Caransebeșului a fost indignat de propunerea lui Curelea și asta pentru că nu a făcut niciun demers, nu s-a îndreptat împotriva Consiliului Local pentru a-și recupera banii cheltuiți în sălile de judecată. „Cred că vrea doar să scoată în evidență anumite lucruri, dar pe mine nu mă interesează și nu m-a interesat vreodată să iau banii Consiliului Local, ai caransebeșenilor până la urmă. De la prima sentință, din februarie, discutăm deja de patru luni în care nu am făcut niciun demers pentru a-mi recupera banii cheltuiți cu avocații, bani pe care îi puteam cere și primi oricând. Nu mă interesează să iau banii cetățenilor, eu am vrut doar să dovedesc că mi s-a făcut o nedreptate, atâta tot!”, a replicat Bebe Pasere.