Doza a patra de vaccin anti-Covid, disponibilă în Timiș. Se poate cere de la medicul de familie

vaccin
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

100.800 de doze de vaccin Comirnaty Omicron BA 4-5 produs de compania Pfizer BioNTech au fost distribuite de Ministerul Sănătății Centrului Regional de Depozitare Timișoara.  Vaccinul se poate solicita la medicul de familie începând cu 5 decembrie. 

Direcția de Sănătate Publică Timiș va repartiza dozele solicitate medicilor de familie.

Vaccinul Comirnaty Omicron BA 4-5 se poate administra persoanelor peste 12 ani care au efectuat deja o schemă completă de vaccinare împotriva Covid-19, la minimum 3 luni de ultima doză.

„Recomandăm tuturor persoanelor aflate în grupele la risc pentru a dezvolta o formă gravă de Covid-19 sau cu complicații grave și decompensări ale patologiilor de bază, care au peste 12 ani și au efectuat o schemă completă de vaccinare, să efectueze doza de rapel. Medicii de familie vor asigura informarea, programarea la vaccinare, administrarea vaccinului conform schemei de imunizare, monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse.”, au transmis reprezentanții DSP Timiș.

În intervalul 28 noiembrie – 4 decembrie 2022, 109 persoane din Timiș au fost confirmate cu Covid-19, din care 5 sub 18 ani. Au fost făcute 1.849 teste. În ultimele 7 zile a fost înregistrat un deces asociat cu Covid-19.

La această dată, la nivelul județului Timiș sunt 3 focare active care se află în supraveghere epidemiologică: 10 cazuri confirmate la Spitalul Dr. Karl Diel din Jimbolia, secția Medicină internă, 4 cazuri confirmate la secția de Nefrologie de la Spitalul Județean Timișoara și alte 4 cazuri la secția de Neurologie II.