Două străzi denumite după doi mari dirijori ai Caransebeșului vor fi reabilitate

În urma rectificării bugetare, Primăria Caransebeș, prin Serviciul Public de Reabilitare și Întreținere Străzi (SPIR), nu dorește să încheie anul fără a utiliza și ultimele fonduri dedicate reabilitării infrastructurii.

Primele două străzi care se iau în calcul sunt cele pe care s-a finalizat rețeaua de apă și canalizare și care poartă numele a doi mari dirijori ai orchestrei Doina Banatului, care nu mai sunt printre noi: Iancu Laurențiu și Nicolae (Laci) Perescu. Din păcate, în proiectul inițial realizat de Aquacaraș nu a fost cuprinsă prelungirea rețelei de canalizare și apă până la finalul străzii Iancu Laurențiu, intrare în strada Traian Doda, astfel că locatarii au tot sesizat Primăria Caransebeș, mai ales că zona s-a dezvoltat urbanistic în ultimii ani și au apărut, pe lângă casele construite, și 7 blocuri cu apartamente moderne.

Cetățenii sunt revoltați pe bună dreptate, spune șeful SPIR, Ion Gheorghe Ștefan:

S-a făcut studiul de fezabilitate acum 6,7 ani, dar proiectul s-a făcut în urma studiului de fezabilitate fără să se adapteze la situația de astăzi. În unele zone este posibilă extinderea rețelei, asta se și încearcă și am înțeles că pe o parte din stradă s-a și acceptat proiectul de către Aquacaraș, urmând să fie eligibil la plată în același program ISPA. Partea de extindere ar fi la 280 de m până la intersecția cu Traian Doda și afectează 7 blocuri și 34 de case”.

Suma totală de asfaltare pentru acest an pentru cele două străzi este de 1.735.000 de lei, bani care nu ajung pentru încheierea lucrării:

Fondurile nu o să ajungă, nici nu o să terminăm strada Laurențiu Iancu toată, contractul final este de 2.240.000 de lei. În urma licitației lucrăm cu o echipă din firma Tehnocer cu care am mai lucrat, ca să fim convinși de calitatea lucrării. Prima etapă de decopertare am realizat-o, urmează balastare 30 de cm, piatră spartă de 0,64 concasată încă 15 cm și două straturi de asfalt, 6 de binder (legătură) și 4 de uzură.”, ne-a declarat Ion Gheorghe Ștefan.

Dacă vremea va permite, în două săptămâni strada va fi asfaltată până la stratul de uzură, care va fi turnat anul viitor. Tot în perioada ce urmează se va lua în calcul și asfaltarea străzii Pinilor cu 322 de m din cartierul Teiuș.