Două școli din Timișoara, înfrumusețate prin picturi murale de mari dimensiuni

Zidurile a două școli din Timișoara au fost transformate în operă de artă datorită unui program care are ca scop integrarea unor categorii minoritare într-un mediu armonios. Picturile de mari dimensiuni s-au născut în urma mai multor interacțiuni între părinți români și cei de etnie romă.

Operele de artă au fost realizate pe fațada Școlii Gimnaziale nr. 1 și pe cea a Liceului Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara. Semnificația picturilor este una aparte – aceea de a sensibiliza societatea cu privire la integrarea categoriilor minoritare într-un mediu armonios, lipsit de prejudecăți față de apartenența etnică.

În urmă cu o săptămână, prima pictură din program a fost finalizată la Școala Gimnazială nr.1 din Timișoara.

„Suntem mulțumiți de rezultatul artistic obținut prin acest proiect, realizat în parteneriat greco-româno-italian, care în România este coordonat de către UVT. Locațiile alese sunt deosebit de ofertante pentru cele două picturi murale de mari dimensiuni, exterioarele celor două școli fiind spații generoase, aflate permanent în proximitatea elevilor, cei care se află în diverse etape de formare a percepțiilor despre spațiul public, binele comun și participarea la viața comunitară”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Lucrările au fost realizate de artiștii Corina Nani și Flaviu Rouă. Picturile sunt finanțate de Uniunea Europeană în cadrul proiectului Common Spaces for Integration of Roma. Inaugurarea celor două creații artistice va avea loc în luna noiembrie a acestui an.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/