Două premii valoroase pentru actorii păpușari de la Teatrul Merlin

Țăndărică - Teatrul Merlin din Timișoara
Mall 1000x100 untitled design set 970x90 px

Participarea la Festivalul Teatrului Țăndărică București a Teatrului Merlin Timișoara a adus două premii importante. Actorii păpușari de la Merlin nu au trecut neremarcați. 

Așa cum au obișnuit în ultima vreme, actorii de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” culeg premii atunci când participă la un festival național sau internațional cu caracter competitiv.

Întorși recent de la București, unde au participat la ”Gala Aniversară ImPuls Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată”, organizat de Teatrul de Animație „Țăndărică”, păpușarii timișoreni nu au trecut neremarcați. Prestigiosul juriu, format din Doina Papp, Octavian Szalad și Călin Mocanu, a acordat Premiul pentru construcția personajului satiric, ”Polițistul” din spectacolul ”Cine este Mary P.?”, adică actorului Marko Adzic care și-a interpretat personajul, așa cum a obișnuit publicul, de-a lungul timpului, cu talent, umor și maximă creativitate.

Țăndărică - Teatrul Merlin din Timișoara

„Cel mai important e să păstrezi și să trezești la viață copilul din tine. Să te joci ca un copil și să crezi cu toată ființa ta în jocul acesta”, descrie Marko emoțiile care îl animă atunci când urcă pe scenă pentru a bucura publicul spectator.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Prestațiile artistice de excepție ale actorilor mânuitori au adus Teatrului „Merlin” al doilea premiu, Premiul pentru relația dinamică om – păpușă în spectacolul ”Cine este Mary P.”, spectacol al cărui regie îl semnează Alexandru Mihaescu, ajutat de scenografa Alina Herescu.

Țăndărică - Teatrul Merlin din Timișoara

Echipei de creație i se adaugă Cári Tibor, compozitorul muzicii originale, textele cântecelor aparținându-i Geaninei Jinaru-Doboș. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Patricia Gavril, Luana Uncruțiu, Raul Bastean, Marko Adzic, Robert Copoț, Mădălina Ghițescu Petre, Olivera Iovanovici, Diana Boboc care au dovedit, din nou, că sunt o echipă unită, experimentată, iscusită în mânuire și, mai presus, încântată de fiecare oportunitate de a se prezenta în fața spectatorilor la cel mai înalt nivel.

Teatrul Merlin din Timișoara - scena Țăndărică

untitled design set 970x90 px