Două noi cămine studențești, ridicate la Timișoara prin Compania Națională de Investiții. Anunțul ministrului Dezvoltării

Două noi cămine studențești vor fi ridicate de la zero în Timișoara, unu pentru studenții Universității de Științe Agricole, al doilea pentru Universitatea de Vest. De asemenea, Universitatea de Medicină are în plan construcția unui imobil care să aibă amfiteatre, săli de conferință, un muzeu și un centru multicultural. 

Pentru căminul destinat studenților de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului urmează ca în scurt timp să fie emis ordinul de începere al lucrărilor, a anunțat ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla. Valoarea investiției se ridică la 15,86 milioane de lei, iar capacitatea căminului va fi de 184 de locuri.

În privința căminului studențesc de la Vest, autoritățile sunt în procedură de achiziție publică, evaluarea ofertelor depuse. Valoarea investiției este de 119 milioane de lei. Contractul va fi încheiat după finalizarea achiziției.

1000x100 casa brutarului

Ambele cămine studențești vor intra în programul Companiei Naționale de Investiții, cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării.

„Avem un proiect de construire de corpuri de clădire la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara, în care se propun două amfiteatre, 10 săli de seminarii, săli de conferințe, muzeu, centru multicultural. Este un proiect amplu și frumos al univerității, cu o valoare de 144 milioane lei. Este o construcție P+4 etaje, pe aproape 8.000 de mp, care va intra în avizare în următoarele două-trei săptămâni, mai lipsește un aviz, în consiliul tehnico-economic la Ministerul Dezvoltării, după care și la consiliul interministerial și vom putea trece la aprobarea indicatorilor tehnico-economici.”, a explicat ministrul Cseke Atilla, aflat în vizită de lucru la Timișoara.