Două locuințe din Anina, cuprinse de flăcări! Coșurile de fum necurățate fac deja primele pagube din acest sezon!

Incendiu de proporții, noaptea trecută, la Anina. Sute de metri pătrați de acoperiș, o anexă, un autoturism și mai multe bunuri au fost făcute scrum. Pompierii au luptat cu flăcările timp de 5 ore.

Pompierii militari din Oravița au intervenit noaptea trecută pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din Anina. Când au ajuns echipajele, incendiul cuprinsese deja tot acoperișul unei case și se propagase deja și la locuința învecinată, fiind observat târziu de proprietari. Zece pompieri militari și 8 membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Anina au acționat aproximativ 5 ore pentru ca flăcările să nu distrugă în totalitate și a doua locuință, dar și pentru a proteja celelalte imobile din zonă.

„În cazul imobilului de la care a izbucnit incendiul, a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 280 mp și au fost distruse bunurile din 4 încăperi, un autoturism și o anexă. La cel de-al doilea imobil, pagubele au fost limitate la aproximativ 20 mp din acoperișul locuinței și 15 mp din acoperișul terasei”, anunță pompierii cărășeni.

Când și-au văzut casele în flăcări, cei doi proprietari au făcut atac de panică și au avut nevoie de intervenția echipajului SMURD de la Garda de Intervenție Bozovici. În cele din urmă, au refuzat transportul la spital.

Acesta este primul incendiu de asemenea proporții provocat în acest sezon de coșurile de fum necurățate, așa că pompierii fac mai multe recomandări:

  • asigurați verificarea și curățarea sobelor, canalelor şi coşurilor de evacuare a fumului de către personal specializat, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere;
  • curățați coșurile de funingine și zugrăviți-le pentru a observa şi repara rapid eventualele fisuri apărute
  • evitaţi utilizarea coşurilor de evacuare a fumului/gazelor cu burlane şi coturi metalice neizolate termic, montate în apropierea şi pe pereţii combustibili.

Sursă foto: Arhivă