Două centre temporare de vaccinare anti-Covid-19 vor fi amenajate în Timișoara. Va fi un maraton al imunizării

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a aprobat deschiderea temporară a două centre de vaccinare, în Timișoara, pentru organizarea unui maraton al imunizării de către Asociația ATI „Aurel Mogoșeanu”. 

Acțiunea își propune să crească gradul de imunizare al populației, prin acțiuni paralele cu centrele de vaccinare permanente. Pentru ca oamenii să se poată programa pentru imunizarea în aceste centre, locațiile trebuie să apară în platforma națională de vaccinare.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență convocat de prefectul Zoltan Nemeth, în ședință online, a aprobat o hotărâre pentru schimbarea destinației actuale a spațiului din cadrul Sălii Polivalente a Centrului Regional de Afaceri Timișoara în centru de vaccinare pentru perioada 23 aprilie – 26 aprilie 2021. Totodată, s-a aprobat schimbarea destinației actuale a Sălii de Sport Constantin Jude (Sala Olimpia), în perioada  14 mai – 17 mai 2021, începând cu ora 8.00, în centru de vaccinare (pentru rapelul persoanelor vaccinate în prima etapă la Sala Polivalentă din cadrul Centrului Regional de Afaceri Timișoara).”, a transmis Prefectura Timiș.

Vaccinarea în aceste centre se va face cu serul Pfizer. Cele mai recente date oficiale de la DSP Timiș arată că în județ s-au administrat de miercuri până joi 4.201 vaccinuri (443 Moderna) și  (549 AstraZeneca). Dintre acestea, 2.742 reprezintă doze de rapel. În total au fost administrate 50.469 doze de rapel. De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Timiș, s-au administrat 180.084 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. În cabinetele medicilor de familie din zona metropolitană s-au administrat 131 de vaccinuri AstraZeneca.

Din totalul dozelor administrate până în prezent, s-au înregistrat 119 reacții post-vaccinale, de intensitate scăzută spre moderată, spun cei de la DSP. Ultimele două persoane cu reacții post-vaccinale raportate au prezentat frisoane, oboseală, somnolență, amețeală și subfebrilități. Simptomele s-au remis în 48 de ore.