Autoritățile au sistat activitatea a peste 100 de centre fixe de vaccinare, iar măsura va continua, anunță președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță. La nivel de Caraș-Severin, în două centre s-a întrerupt activitatea de circa 3 săptămâni, deși pe platforma națională ele încă sunt disponibile.
„În săptămâna precedentă am reevaluat eficiența centrelor fixe de vaccinare. La acest moment, circa 80% din numărul centrelor de vaccinare fixe vaccinează mai puțin de 25% din capacitate. 117 centre de vaccinare fixe și-au sistat temporar activitatea, 371 de centre pentru care a fost redus programul de lucru și au fost reduse numărul de fluxuri în centrele active”, spune Valeriu Gheorghiță.
El precizează că vor fi continuare în perioada următoare măsurile de eficientizare.
„Foarte probabil că vom avea mult mai multe centre în care vom avea activitatea temporar sistată, încât să existe o uniformizare a acoperirii geografice în fiecare județ. Această măsură e luată pentru a echilibra costurile și pentru a putea permite accelerarea campaniei în rural. De asemenea, se poate reveni foarte rapid la structura inițială a centrelor fixe în momentul în care cererea pentru vaccinare va crește. Noi anticipăm că în următoarea perioadă vom avea o adresabilitate în creștere ca urmare a potențialului variantei Delta de a deveni dominantă în rândul populației la nivel global și așa cum sunt datele estimate și preconizate foarte probabil că și în țara noastră vom avea o creștere a numărului de cazuri cauzate de tulpina Delta”, conchide coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.
La nivelul județului Caraș-Severin și-au oprit activitatea două de vaccinare până acum: cel de la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița (din 16 iunie) și cel de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș (din 11 iunie). Ele apar însă în continuare active pe platforma de vaccinare. 847 de locuri sunt afișate la Colegiul Economic, cu o capacitate de vaccinare de 96 de persoane pe zi, în timp ce la centrul din Caransebeș apar 864 de locuri disponibile, cu aceeași capacitate de vaccinare zilnică.
Deocamdată nu au fost anunțate și alte centre care ar urma să își întrerupă activitatea în Caraș-Severin.
CITEȘTE ȘI: Centru de vaccinare din Reșița, închis pentru renovare