Reșița, în atenția Vaticanului! Mesajul de la Papa Francisc, cu prilejul celor 250 de ani de foc nestins

Reșițenii au primit un gând bun de la părintele lumii catolice, Papa Francisc! La 250 de ani de foc nestins, liderul spiritual le dorește locuitorilor orașului de pe Bârzava să trăiască într-un umanism al muncii.

Episcopul catolic al Timișoarei și totodată o figură marcantă în rândul credincioșilor din Reșița, József Csaba Pál, împreună cu episcopul auxiliar al Eparhiei Române Unite cu Roma Greco-Catolice de Lugoj, Ioan Călin Bot, au oficiat slujba de Sfântă Liturghie pontificală de mulțumire pentru cei 250 de ani de industrie de la Reșița. Cei doi episcopi au primit din partea Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin medalia Reșița 250 și din partea inginerului Ioan Romulus au primit însemnele jubileului realizate de TMK.

Episcopul Bot a adresat, prin intermediul lui Miguel Maury Buendia, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, gândul bun transmis reșițenilor de către Papa Francisc: „La fericita aniversare a 250 de ani de la aprinderea furnalelor, eveniment simbolic care a marcat începutul industriei istorice în Reșița, Sfântul Părinte dorește să se alăture spiritual celor care vor participa la acest moment de sărbătoare, amintind cu recunoștință pe cei care au lucrat cu spirit de sacrificiu de-al lungul acestor ani, pentru a continua în acest angajament, creând în același timp un model respectuos de conviețuire a diferitelor popoare. Pontiful Roman reînnoiește tuturor apelul Său sincer de a depune efortul adecvat pentru a «forma, a educa într-un umanism al muncii, unde omul, și nu profitul, sunt în centru; unde economia servește omului, nu ea se folosește de om», conștienți că «munca este o prioritate umană și, prin urmare, o prioritate creștină”.

banner 1000 x 100 hd