Două călăuze din Serbia, cercetate pentru trafic de migranţi. 900 de euro, preţul „biletului” spre vestul Europei

Ghinion pentru buzunarele a doua călăuze din Serbia. Hotărâți să sprijine, contra cost, un număr de 13 cetățeni străini pentru a trece fraudulos granițele țării, doi cetățeni sârbi și-au luat adio de la rotunjirea facilă a veniturilor, călătoria spre vestul Europei fiind întreruptă între localitățile Comorâște și Grădinari, acolo unde polițiștii de frontieră i-au luat la întrebări pe străini.

Săptămâna trecută, sâmbătă, 11 iulie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 00.30, o patrulă a poliției de frontieră a oprit, pentru verificări, pe comunicația Comorâște – Grădinari (DN 57), judeţul Caraş-Severin, două autoturisme înmatriculate în Slovenia, respectiv Austria, conduse de două persoane de sex masculin de naționalitate sârbă.

Cum în cadrul celor două mijloace de transport au fost descoperiți, în calitate de pasageri, treisprezece cetăţeni străini, nouă bărbaţi şi patru femei, fără documente de identitate asupra lor, poliţiştii de frontieră i-au condus pe străini la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite în cele două autoturisme sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că șoferii, B.N., în vârstă de 34 de ani și O. Z., în vârstă de 35, ambii cetățeni sârbi, intenţionau să îi ajute pe cei treisprezece sirieni în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei, contra sumei de 900 euro.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru cei doi cetățeni sârbi şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei treisprezece sirieni.

Sursa foto principal: newsar.ro.