Două cadavre de porci găsite aruncate în Ghiroda, depistate cu pestă porcină. Noi suspiciuni în alte localități din Timiș

Stiri Timisoara si Resita publicitate online STPT job 1000x200

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș a fost anunțată de faptul că au fost găsite două cadavre de porci domestici în vârstă de aproximativ 8-9 luni, aruncate pe marginea drumului care leagă Ghiroda de Moșnița Veche. În urma autopsiei, DSVSA Timiș a depistat că cele două animale erau infectate cu pestă porcină africană.

Cele două cadavre nu erau identificate cu crotalii, deci autoritatea nu a putut stabili proprietarul porcilor găsiți decedați. Probele au fost trimise ulterior la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală din București pentru o nouă analiză, în urma căreia s-a confirmat diagnosticul de pestă porcină africană. Între timp au mai apărut trei suspiciuni de pestă porcină africană în localităţile Icloda și Recaș, care au fost confirmate drept focare. Este vorba despre o gospodărie la Icloda care deține 77 de porci, iar la Recaș sunt două exploatații în aceeași locație, care cumulează 100 de animale infectate. Inspectorii DSVSA s-au deplasat ieri la fața locului și spun că s-au luat toate măsurile necesare în astfel de cazuri, stabilindu-se inclusiv zonele de protecție, lucru susținut de Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor, convocat de Instituția Prefectului Timiș. Astfel s-a stabilit ca zonele de protecție să fie de la 0 – 3 kilometri, și zonele de supraveghere 3-10 kilometri în jurul focarelor de pestă porcină africană de la Ghiroda, Recaș și Icloda și inclusiv comuna Sacoșu Turcesc.

Printr-o Hotărâre s-a dispus uciderea porcilor.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online Brantner 1000x100px Stiri Timisoara si Resita publicitate online Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/