Două autoturisme, cu nouă cetățeni străini, oprite de polițiștii de frontieră din Oravița

Doi români au fost prinși de polițiștii de frontieră cărășeni în timp ce transportau nouă cetățeni din Iran și Irak, adulți, dar și minori. Cele două autoturisme în care se aflau au fost oprite în localitatea Comorâște.

Marți seară, nouă cetățeni străini ascunși în două autoturisme conduse de români au fost oprite de polițiștii de frontieră din Oravița în localitatea de graniță Comorâște.


„Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Iran și Irak, șapte adulți și doi minori, cu vârste cuprinse între 6 și 37 de ani, care au trecut frontiera din Serbia. Şoferii mijloacelor de transport au declarat că au preluat cetăţenii străini din zona de frontieră şi urmau să îi transporte până în Timișoara”, transmite purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara, Nicola Petre.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Sursă foto: Arhivă