Dosarul APIA, o făcătură politică

Primarul din Oţelu Roşu a formulat astăzi o cerere de liberare sub control judiciar, care urmează să fie pusă în discuţie de magistraţii Tribunalului Timiş, cel mai probabl, la începutul săptămânii viitoare.

 

Arestarea şefului APIA Caraş-Severin, Romică Anculia, şi a primarilor din Oţelu Roşu şi Socol, Iancu Simion Simi şi Valentin Ghiţă, este pusă pe seama jocurilor politice care se fac înainte de alegerile locale. “Noi, avocaţii, am considerat că arestările inculpatului Simion Iancu şi a primarului din Socol sunt o făcătură politică, deoarece faptele reţinute în sarcina lor s-au petrecut la finalul lui 2011, iar arestarea s-a produs peste cinci luni, chiar în pragul alegerilor locale şi în momentul depunerii dosarelor pentru candidatură”, a declarat Cosmin Bolosin, unul din  avocaţii primarului din Oţelu Roşu.

Apărătorii lui Iancu Simion Simi spun că acesta nu a ajuns întâmplător pe mâna DNA-ului. “Am atacat faptul că DNA a trebuit să reţină un primar de anvergură, cum e cel de la Oţelu Roşu, un primar cunoscut, mediatizat şi, pe deasupra, preşedinte de partid. Doar prin simpla arestare a primarului din Socol dosarul intra într-un con de umbră, acest primar fiind necunoscut pe harta politică din Caraş-Severin. Astăzi am introdus pe rolul Tribunalului Timiş, împreună cu colegul Paşca, o cerere de liberare sub control judiciar”, a mai spus Bolosin.