Dosare soluționate cu rea-credință sau tergiversate, la Tribunalul Caraș-Severin! De simona beg și corina aldea, judecătoarele care au „ucis” democrația!

simona beg, judecătoarea Tribunalului Caraș-Severin care a „condamnat” două jurnaliste ale cotidianului Express de Banat pentru că l-au numit „directoraș” pe șeful AJOFM Caraș-Severin și au arătat că acesta nu-și mai vede lungul nasului, pare să-și fi făcut un prost obicei în roba de magistrat. Și anume, să judece cu rea-credinţă! În cel mai fericit caz, cu gravă neglijenţă!

Una din cele două judecătoare care au hotărât halucinant că un jurnalist își dovedește reaua-credință dacă sună un șef de instituție publică să-i ceară un punct de vedere legat de un subiect de interes public și care au catalogat cuvinte precum „directoraș” sau „suspect” ca fiind denigratoare și-a dovedit și cu alte ocazii reaua-credință. Sau, dacă e să ne luăm după Inspecția Judiciară, grava neglijență! simona beg a fost sancționată disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii din cauza felului în care aceasta înțelege să împartă dreptatea. În ciuda faptului că se află sub jurământ. Dar despre jurăminte nu are rost să mai vorbim când vine vorba despre numele beg, soțul acesteia, medic de profesie, omorând o fetiță de câțiva anișori pe trecerea de pietoni din centrul orașului Oțelu Roșu și fugind de la fața locului fără niciun fel de remușcări. Așa cum au arătat oamenii legii într-un comunicat de presă.

Revenind la judecătoarea beg, trebuie spus că Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva sa. „Inspecţia Judiciară a reţinut că doamna judecător Beg Simona, în recurs, nu a pus în discuţie excepţia anulării recursului, deşi l-a respins ca insuficient timbrat, fiind astfel încălcat principiul contradictorialităţii”, informează CSM. simona beg a fost sancționată disciplinar, în sensul diminuării indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20 la sută pe o perioadă de șase luni, pentru „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.

Maria Ilie este una dintre „victimele” judecătoarei care, alături de corina aldea, le-a cenzurat jurnaliștilor Express de Banat dreptul la libera exprimare, așa cum este el definit de toate legile în vigoare, inclusiv de CEDO. „În loc să am parte de o pensie liniștită, să-mi văd de treabă, mă chinui de zece ani să-mi câștig drepturile în instanță. Mă războiesc cu o adevărată mafie imobiliară, dar nu e suficient, trebuie să mă chinui și cu acești judecători care ce fac?! Mă poartă toată ziua pe drumuri și refuză să aplice legile! Se tot disjung dosare, se fac altele, niciunul nu e finalizat de zece ani! Eu le-am reclamat pe aceste judecătoare la CSM. Nu a fost prima dată. A venit CSM într-un final și a constatat că e greșeala lor. Urmare a unui dosar penal am deschis acțiuni pentru anularea actelor false. Beg spune în hotărâri că nu poate judeca cauzele deoarece Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița nu și-a îndeplinit dispozițiile complementare ordonanței”, a explicat Maria Ilie motivele care au condus Inspecția Judiciară spre concluzia că simona beg se face vinovată pentru „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.

corina aldea apare și ea în sesizările Mariei Ilie, chiar dacă împotriva ei nu s-a dispus, cel puțin pentru moment, vreo sancțiune. Rămâne însă de văzut ce poziție va avea Inspecția Judiciară după sesizarea făcută de jurnalistele Express de Banat, „condamnate” pentru că au avut curajul să arate opiniei publice cum se comportă un director de instituție publică, plătit din banii noștri, ai tuturor! „S-a repartizat la un moment dat un dosar la Aldea, care și ea a fost în dosarele mele. M-a pus aiurea pe drumuri, m-a plimbat pe la toate instanțele. A disjuns cauza la Judecătorie, deși nici Secția Civilă nu era competentă, pentru că era un organ de stat, era de competența Contenciosului administrativ. Judecătoria a spus că am dreptate, că e așa cum i-am spus eu judecătoarei Aldea. Judecătoria Reșița a suspendat cauza și a trimis dosarul la Curtea de Apel. Curtea a spus că Judecătoria nu e competentă și că tribunalul nu avea dreptul să disjungă! Am făcut împotriva judecătoarei Aldea contestație privind tergiversarea dosarului!”, ne-a mai relatat Maria Ilie despre experiențele ei neplăcute cu judecătoarele aldea și beg. Și dacă ar fi doar aceste nereguli ar fi bine, numai că reclamațiile vin una după alta și sunt tot mai grave!

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/