Dosar penal în cazul bătrânului sfâșiat de câini la Reșița

caine muscat de mana

Bucăți întregi de carne au fost efectiv sfâșiate de pe mâinile și picioarele bătrânului de 88 de ani atacat de câini în a doua zi a anului, pe o stradă din Reșița. Polițiștii au deschis o anchetă, iar cercetările continuă în cadrul unui dosar penal.

Tragicul incident a avut loc duminică, 2 ianuarie, în jurul prânzului, pe strada Câlnicelului din Reșița. Ziua în amiaza mare, bătrânul nu a avut nicio șansă în fața celor aproximativ 10 câini care l-au atacat. Omul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Reșița cu răni foarte grave, iar ulterior a fost trimis la Timișoara.

Angajații de la Poliția Municipiului Reșița și de la Biroul pentru Protecția Animalelor au demarat verificările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. La locul incidentului au fost găsiți mai mulți câini, despre care s-a stabilit că ar fi îngrijiți și hrăniți de o femeie de 67 de ani care deține în zonă un teren împrejmuit pe suprafața căruia sunt construite mai multe anexe pentru animale. Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, dosar penal în cadrul căruia continuă cercetările.

De asemenea, s-a luat legătura cu serviciul de specialitate din cadrul Primăriei Reșița, care a procedat la ridicarea animalelor și relocarea acestora în adăpostul pentru câini.

dacus 05 iulie 2024

Incidentul l-a determinat pe primarul Ioan Popa să reacționeze dur și să se declare nemulțumit că la Reșița, din cauza vâlvei stârnite de diverse ONG-uri, nu se aplică legea. Edilul-șef face referire la actul normativ care permite eutanasierea animalelor dacă, în termen de 14 zile de la preluarea în adăpost, nimeni nu le revendică sau dacă nu sunt adoptate. Mai precis, legea prevede că animalele adunate de pe străzi sunt ținute în adăposturi timp de 7 zile. Dacă în acest timp nu sunt revendicate de proprietari, urmează un alt termen de 7 zile în care iubitorii de animale le pot adopta.

Mai mult, deși a mai vorbit despre acest lucru și în primul mandat, Ioan Popa a anunțat că va desființa anul acesta toate grădinile improvizate în jurul orașului, impulsionat de incidentul tragic petrecut în a doua zi din 2022.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/