Dosar „Eleven Nine” la IPJ Caraş-Severin! Cu prăbuşirea „muşchilor gemeni” de la Barajul Văliug!

Trecute zile bune sub tăcere de către autorităţi, evenimentele întâmplate în 10/11.09.2016, în noaptea ultimului party al sezonului de la Casa Baraj Văliug, încep să iasă la iveală. Discret, fără tam-tam şi abia ca urmare a întrebărilor lansate public de Express de Banat.

Articolul „Ultimul party de la Ponton! Mascați, inspectori antifraudă, sigilii, amenzi și bătaie ruptă din raiul lui Nelu Popa?” se încheia cu răspunsul lui Nelu Popa: „Ce bătaie?! Eu nu știu de așa ceva! Eu nu am comentarii de făcut!”. Dar şi cu precizarea noastră că, la o săptămână de la halucinantul party, de la Poliţia din Caraş-Severin nu s-a comunicat nimic.

Ieri, la solicitarea explicită a ziarului expressdebanat.ro, am primit un punct de vedere oficial din partea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului. Întrebat dacă, în dimineața zilei de duminică, 11 septembrie 2016, a fost raportat un scandal în comuna Văliug, mai exact la Ponton – Casa Baraj, IPJ Caraş-Severin ne-a oferit următorul răspuns:  „La data de 11 septembrie a.c., polițiștii municipiului Reșița au fost sesizați cu privire la faptul că trei persoane au suferit leziuni în urma unor agresiuni fizice. Cei trei ar fi fost agresați în localitatea Văliug. În cauză polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe”. De ce ni se spune despre poliţiştii municipiului Reşiţa şi nu despre cei din Văliug? Aveţi puţintică răbdare…

După apariţia articolului în ziar, apropiaţi ai primarului Nelu Popa l-au întrebat cum stau lucrurile. „Se rezolvă!”, i-ar fi liniştit acesta, ceea ce sună cu totul altfel decât „Eu nu știu de așa ceva!”, cum ne declarase nouă Nelu Popa. Ce anume şi cum se rezolvă – nu ştim exact la ce s-ar fi referit primarul. La controlul inspectorilor antifraudă? Greu de crezut! La bătaia încasată de bodyguarzii Pontonului de la luptătorii timişoreni de K1, veniţi să-şi răzbune ortacul? Mai degrabă! Pentru că situaţia, din informaţiile noastre, ar sta în felul următor:

După noaptea de pomină, trei tipi bine făcuţi s-au prezentat (franjuri) la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Nu de plăcere, ci de durere, pentru că o căutaseră cu lumânarea! Văzându-i cât de şifonaţi erau, medicul le-a pus câteva întrebări de rutină, a aflat că pacienţii nu sunt victimele vreunui toc de uşă, aşa că a trebuit să respecte legea: au fost sesizate „organele”! Trezindu-se cu poliţia în salon, cei trei au dat din colţ în colţ, niciunul dintre ei nedorind să facă plângere! Ştiau că, altfel, multe ar mai putea ieşi la iveală! Cine (şi în cine) a dat primul, unde şi în ce împrejurări s-au întâmplat scenele de violenţă, cine şi ce (lichide, pastile, prafuri?…) o fi consumat, ce învârtea Nelu Popa prin zonă şi când a şters putina… Nu, băieţii de băieţi nu îşi rezolvă problemele cu ajutorul poliţiei, pentru că: unu, ei înşişi sunt o problemă; doi, reglările de conturi se fac altfel; şi trei, nu e bine să-l expui poliţiei pe cel ce te plăteşte să-ţi încorzi muşchii! IPJ-ul s-a văzut însă nevoit să intre pe fir şi, astfel, să deschidă un dosar cu aspecte penale. Rămâne să urmărim cum va rezolva acest caz, despre care se auzise de la Văliug până la Reşiţa şi Timişoara, numai la IPJ nu s-ar fi auzit, dacă trei dintre numeroşii protagonişti nu ar fi ajuns la spital!

foto: www.facebook.com/ponton.casa.baraj/