Doru Roșca zâmbește din ceruri. Copiii au jucat fotbal în memoria unui mare om de sport

Fost fotbalist la Gloria Reșița, în prezent antrenorul grupei de Juniori F de la clubul din Govândari, profesorul Daniel Anghel a avut o inițiativă lăudabilă concretizată la finalul acestei săptămâni. Cinci echipe s-au întrecut sâmbătă, 12 decembrie, la sala de sport a Școlii Gimnaziale „Mihai Peia“ din Reșița, în cadrul primei ediții a Memorialului Doru Roșca.

S-au împlinit aproape trei ani de la dispariția unui adevărat slujitor al fotbalului din Caraș-Severin, Doru Constantin Traian Roşca,  cel care a pus prima glie de gazon pe stadionul Gloria din Reșița, încă de la înființarea clubului în anul 1951. „De altfel, toată viața lui, nea Doru s-a identificat cu cea a echipei din cartierul Lunca Bârzavei din Reşiţa, un club care a crescut frumos sub ochii lui“, spunea conducerea clubului pe 27 februarie 2013, atunci când ne comunica vestea tristă a plecării dintre noi marelui om de sport. Memoria sa a fost cinstită cu un turneu de fotbal ce îi poartă numele și care de sâmbătă, 12 decembrie 2015, se înscrie în calendarul competițiilor sportive din Caraș-Severin.

Întrecerea s-a adresat copiilor născuți în 2007 și mai mici, practic Juniorii F angrenați în campionatul organizat de Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin. Alături de echipa organizatoare, Gloria Reșița, au fost prezente și CSM Școlar Reșița (antrenor prof. Cristian Bercsenyi) și AS Mundo Club Reșița (antrenori Lucian Dobre și Lucian Popa), ambele cluburi cu câte două echipe. Pentru a le da posibilitatea copiilor de a disputa cât mai multe meciuri, organizatorii au decis ca întrecerea să se desfășoare în sistem turneu, fiecare cu fiecare, înregistrându-se următoarele rezultate: Gloria Reșița – AS Mundo Club II 7-0, CSM Școlar II – AS Mundo Club I 0-2, CSM Școlar I – Gloria Reșița 3-0, AS Mundo Club II – CSM Școlar II 0-2, Gloria Reșița – AS Mundo Club I 1-5, AS Mundo Club II – CSM Școlar II 1-3, AS Mundo Club I – CSM Școlar I 3-2, AS Mundo II -AS Mundo I 0-7, CSM Școlar II – CSM Școlar I 2-2. În urma acestor rezultate, prima ediție a Memorialului Doru Roșca a fost câștigată de echipa AS Mundo Club I. Reșițeanul Octavian Vânău a arbitrat meciurile, în timp ce Florin Știube a fost prezent la competiție în calitate de observator din partea AJF Caraș-Severin. De la acesta din urmă am aflat că rezultatele vor fi contabilizate în Campionatul Juniorilor F, pentru etapele 3 și 4.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157662264336946″]

„Nea Doru Roșca a fost un om deosebit, un bun conducător de club și m-am gândit ca prin această competiție să îi aducem un omagiu. Le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit să pun în practică această inițiativă, conducerii și colegilor mei de la Gloria Reșița, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin pentru premii și Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin pentru asigurarea arbitrajului“, ne-a spus prof. Daniel Anghel.

La festivitatea de premiere a participat și ginerele regretatului Doru Roșca, medicul Sorin Butilcă, cel care i-a felicitat pe copii pentru evoluția lor și le-a urat succes în viitoarele competiții. „Toți m-ați impresionat“, le-a spus acesta copiilor.

1000x100 casa brutarului

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157661622302259″]

Micuțul Ianis Doană (CSM Școlar Reșița), fiul cunoscutului fotbalist Leontin Doană și al handbalistei Alina Doană (fostă Titi), a fost dublu laureat al acestei competiții memoriale. Ianis a fost desemnat de organizatori drept cel mai tehnic jucător, câștigând și titlul de golgheter, la egalitate cu Aris Tudor (Gloria Reșița), ambii cu câte șase reușite. Premiul pentru cel mai bun portar i-a revenit lui Mihai Traia, de la AS Mundo Club.
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, reprezentată de inspectorul Dorin Voina, a oferit medalii tuturor copiilor, diplome pentru toate echipele și remarcații turneului, precum și cupe primelor trei clasate.

După competiție a avut loc un meci de old-boys între foști jucători ai Gloriei Reșița și prieteni ai acestora.

Rămâi cu Express de Banat, pentru a afla detalii despre incidentul care a umbrit Memorialul Doru Roșca!