Doru Coșei lasă locul celor care pot face echipă cu „indivizii” din jurul primarului

Vicepreședintele PNL Băile Herculane, Doru Coșei, și-a dat demisia de onoare ca urmare a rezultatelor slabe obținute de organizația locală la alegerile prezidențiale. Procentajul de 55% – Klaus Iohannis, sub media națională, este pus pe seama slabei campanii organizată în stațiunea de pe Valea Cernei.

Liberalul consideră că atât pe plan județean, cât și pe plan local lucrurile nu au stat atât de bine și cum fotbalul se joacă pe goluri, așa și politica se joacă pe voturi, iar la Băile Herculane PSD a obținut 45% din voturile electoratului fără prea mare surpriză pentru Doru Coșei: „Las locul meu vacant pentru cineva care este în stare să lucreze și să facă echipă cu indivizii din jurul primarului Cristian Miclău”.

Vicepreședintele PNL Băile Herculane este contrazis de secretarul organizației, Gheorghe Cârjan, care afirmă că totul a fost bine organizat, însă Coșei nu avea cum să știe acest lucru pentru că nu a fost prezent la nicio întâlnire.

Deși la redacție am primit copie după cererea de demisie a lui Coșei adresată președintelui PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, la organizația locală nu a fost înregistrat niciun document în acest sens, spune secretarul PNL Băile Herculane, Gheorghe Cârjan.

Nu am primit nicio demisie scrisă. El l-a anunțat pe președinte printr-un mesaj telefonic. Doru Coșei nu prea a dat pe la organizație, deși este membru din 2016 adus de mine în partid. Are tot felul de explicații precum că se află mai mult în Germania, deși a fost văzut și prin Timișoara. Nu poate să spună că nu s-a făcut campanie dacă nu a participat la nicio întâlnire deși a fost chemat. Noi am avut responsabili pe cartiere, întâlniri în fiecare zi, la care el a fost absent”, ne-a declarat Gheorghe Cârjan.

Secretarul PNL Băile Herculane ne-a mai menționat că în stațiune, la turul al doilea, au fost prezenți peste 700 de alegători pe listele suplimentare, oameni mai în vârstă, veniți la tratament care, cel mai probabil, au ales varianta Viorica Dăncilă, așa explicându-se procentajul de 45% obținut de candidatul PSD. Mai mult, Gheorghe Cârjan ne-a mai menționat că președintele PNL Caraș-Severin cunoaște situația de la Băile Herculane, unde niciodată nu a câștigat alegerile vreun primar de stânga, poziția locuitorilor fiind clară.

Am încercat să-l contactăm și pe primarul localității, Cristian Miclău, președinte al PNL Băile Herculane pentru a afla și punctul său de vedere, însă nu a răspuns apelului nostru. Dacă ar fi să ne reamintim că la propunerea lui Miclău consilierul local Doru Coșei a fost exclus din Consiliul Local Băile Herculane pe motiv de neprezentare la trei ședinte de lucru, conform legii, am spune că deja cunoaștem opinia primarului Cristian Miclău în legătură cu situația vicepreședintelui Doru Coșei…