Între planurile administrației județene pentru 2022 se numără finalizarea mai multor investiții la infrastructura rutieră și demararea procedurilor pentru construirea unui parc tematic de agrement într-o localitate foarte apropiată de Timișoara.
Una dintre priorități este, de asemenea, finalizarea investiției în urma căreia vămile din Jimbolia și Nădlac ar urma să fie legate prin drumul județean 693. În atenția CJT sunt și deblocarea situației la drumul județean de legătură între Timișoara și autostradă și centura Timișoarei.
Despre parcul tematic, Alin Nica a vorbit încă de la preluarea mandatului la CJT. La începutul anului trecut, președintele CJ Timiș spunea că dorește lansarea un concurs de soluții, în urma căruia să fie stabilită tematica parcului. A adus în discuție, atunci, exemple precum parcul Futuroscope de la Poitiers, Disneyland de la Paris sau Legoland.
„În privința parcului tematic, intenționăm să începem proiectul, nu vă dezvălui acum care sunt detaliile, discuțiile sunt avansate într-o localitate din jurul Timișoarei. Sper să avansăm cu stadionul, sper să vin cu vești concrete despre Castelul Huniade, un proiect capital pentru noi, să deblocăm situația la drumul județean de legătură între Timișoara și autostradă, sper să finalizăm centura Timișoarei, să înceapă lucrările la terminalul de plecări de la aeroport, să înceapă lucrările la noua descărcare de pe autostradă în dreptul localității Sânandrei. Sunt proiecte cu impact major în viața cetățenilor și ne dorim să le demarăm în 2022.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.
Alin Nica mai vorbește și despre „pseudo” centura Timișoarei, la care CJT vrea să mai adauge un segment, să dea în folosință porțiunea la care s-a lucrat anul trecut, între Săcălaz și Dudeștii Noi, și să înceapă alte două porțiuni între Șag și Sânmihaiu Român, respectiv între Giarmata și Covaci.
„Mai sunt și alte proiecte noi pe care le vom identifica și la care vom pune bazele anul acesta, parcarea aici în centrul Timișoarei, aeroportul Cioca – să îl funcționalizăm mai ales că am făcut acel acord cu Primăria Timișoara să preluăm clădirile. Și în domeniul cultural sunt foarte multe lucruri pe care dorim să le facem, în primul rând să deblocăm Capitala Europeană a Culturii, vom face demersuri și vom fi un partener activ alături de Primăria Timișoara și Ministerul Culturii să fie un eveniment de succes. Vom continua cu Parcul Crăciunului pentru că a fost un succes anul acesta și oamenii așteptau demult un astfel de eveniment. Este cel mai mare eveniment de iarnă din țară și asta ne arată că avem capacitatea de a crea evenimente de anvergură la consiliul județean și ne dă încredere că în 2023 putem să facem ce ne-am planificat ca societate timișoreană, evenimente cu care să fim consacrați în plan european.”, a mai explicat Nica.