Dorin Militaru va fi judecat în stare de arest

Trimis în judecată pentru fapte de corupţie, fostul comandant al Centrului Militar Judeţean şi şef al Biroului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin cere magistraţilor Curţii de Apel Timişoara să-i deschidă cătuşele pe care le poartă pe mâini din 20 octombrie.

UPDATE

Curtea de Apel Timişoara a respins recursurile celor doi inculpaţi, astfel că, atât Dorin Militaru, cât şi Loredana Miulescu, vor fi judecaţi în stare de arest.

Dosarul angajărilor pe şpagă la ISU “Semenic” şi în cadrul MAI a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Caraş-Severin. Înainte de consumarea primului termen de fond, instanţa a pus în discuţie menţinerea stării de arest preventiv luată faţă de cei doi inculpaţi, Dorin Militaru şi Loredana Miulescu. În ciuda faptului că ambii îşi recunosc faptele, magistraţii cărăşeni au considerat că se impune rămânerea lor în spatele gratiilor. “Instanţa a menţinut starea de arest a inculpaţilor pe o perioadă de 50 de zile, începând cu data de 08.12.2011 până la data de 26.01.2012, inclusiv, având termen de judecată fixat la data de 22.12.2011. Implicit, au fost respinse cererile de revocare sau înlocuire a măsurii arestării preventive”, a declarat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Atât Dorin Militaru, cât şi Loredana Miulescu au declarat recurs, astfel că, ultimul cuvânt legat de menţinerea lor în arest le aparţine magistraţilor de la Curtea de Apel Timişoara. Reamintim, în sarcina lui Militaru s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată, în timp ce, Loredana Miulescu este acuzată de către procurorii anticorupţie de trafic de influenţă în formă continuată şi două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Rămâi pe Express de Banat pentru a afla decizia Curţii de Apel Timişoara!